Kosárlabda

2015.04.19. 14:19

SZoESE: volt tartásuk, jól küzdöttek, de kikaptak a kosaras lányok

Szombathely - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában a SZoESE-Sportiskola bár meglepte az MTK-t, de végül kikapott esélyesebb ellenfelétől.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola – MTK Budapest 76-92 (24-22, 23-20, 16-24, 13-26)

Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es bői kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth A., Németh S.

SZoESE: GUSZTAFIK 14, CZINDER 17/3, HANDLER 20/3, Bicskei 2, KONTI 8. Csere: Németh K. 3, Gyuricza 8, Porpáczi –, Uszkai 4, Boronkai –. Edző: Kozma Tamás.

MTK, legjobb dobók: Böröndy 26, Suppán 14, Zsilinszky 14.

Handler Kinga 20 pontja is kevés volt a győzelemhez. Fotó: Unger Tamás

A hazai csapat agresszív, pontos játékkal nyitott, alaposan meglepte esélyesebb ellenfelét. A szombathelyiek lendülete a folytatásban sem lankadt, és remek támadójátékkal az egész első félidőt uralták (20. perc: 47-42). Fordulás után viszont faultproblémákkal kellett megküzdeni a házigazdának, csökkent a rotációs lehetőség, ez kihasználva átvette a vezetést, az irányítást a több A csoportos játékost bevető MTK. A végére pedig elfáradtak a hazaiak, egyre több dobást hibáztak, végül kikaptak – de nem adták olcsón a bőrüket.

Kozma Tamás: – Örülök, hogy tartalékosan is volt tartásunk. Úgy tűnik, hogy lassan kezdünk beleszokni a felsőházba – sokáig egyenrangú ellenfelei voltunk az esélyesebb MTK-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!