Kosárlabda

2015.06.24. 11:09

Túl a csoportmeccseken a SZoESE együttese

Koper - Nehéz ellenfelek ellen lépett pályára, a papírformának megfelelően három vereséggel tudta le a csoportmeccseket a SZoESE férfi gárdája az egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Egyetemi SE férfi kosárcsapata aranyéremmel zárta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságot, ezzel kvalifikálta magát a szlovéniai egyetemi Európa-bajnokságra. A kontinenstornának Koper városa ad otthont június 19–27. között. A szombathelyi csapat Nyugat-magyarországi Egyetem néven szerepel.

A Szombathelyi Egyetemi SE csapata a szlovéniai Európa-bajnokságon képviseli a magyar színeket. Hátul balról Laki Ádám edző, Karagity Milán, Zsebe Ádám, Szabó Bence, Perák Denis, Mészáros Máté, Novák Bence, Kéri Péter vezetőedző. Elöl Gábor Csaba gyúró, Simon Bence, Horváth Attila, Földesi Marcell, Simon Kristóf, Bereczki Márk, Tóth Dávid és Hurtik Péter technikai vezető. Fotó: SZoESE

A szombathelyieknek nem kedvezett a szerencse a sorsolásnál, ugyanis három olyan csapattal kerültek egy csoportba melyek a végső győzelemre is esélyesek. A török Fatih Egyetem az előző két kiírás ezüstérmese, és több olyan kosarassal érkezett, akik rangos európai kupasorozatokban is meghatározó játékosnak számítanak csapatukban. A szerb Nis Egyetem gyakorlatilag a szerb bajnokság alapszakaszában második Nis együttesének játékosaiból áll. És a horvát egyetemi bajnok Rijekai Egyetem csapatában is többnyire profi játékosok kapnak szerepet.

A csoportküzdelmek során igazolódott a papírforma, de az amatőr játékosokkal felálló szombathelyiek jó mérkőzéseket játszottak.

University of Nis–Nyugat-magyarországi Egyetem 85-67 (23-17, 24-18, 19-12, 19-20)

Legjobb dobók: Perák D. 14; Mészáros M. 13/9; Simon K. 9/3

A szombathelyi csapat jól kezdte a mérkőzést, és az első félidőben partiban volt ellenfelével. A harmadik negyedben azonban egy 16-0-s rohammal eldöntötték a mérkőzést a szerbek.

Nyugat-magyarországi Egyetem–Fatih University 53-89 (10-23, 10-22, 13-23, 20-21)

Legjobb dobók: Simon K. 13/9; Szabó B. 8; Földesi M. 6.

A korábbi két kiírás ezüst-érmesét talán túlságosan is tisztelték a szombathelyiek, de az ellenfél mind tömegben mind magasságban messze a vasiak fölé nőtt – magabiztosan nyert.

Nyugat-magyarországi Egyetem– University of Rijeka 61-67 (16-20, 13-11, 20-19, 12-20)

Legjobb dobók: Simon K. 16/6; Szabó B. 10; Tóth D. 9.

A SZOESE feledtette előző napi játékát, és a kiváló erőkből álló Rijekai Egyetemmel szinte végig partiban volt. Az első félidő kétpontos hátrányát a harmadik negyedben gyorsan ledolgozták a fiúk, és elsősorban jó védekezésüknek köszönhetően már 10 ponttal is vezettek. A negyedik etap közepén azonban visszavette a vezetést a horvát bajnok, és már nem engedte ki a kezéből.

Így a SZOESE a csoport negyedik helyén végzett, és csütörtökön a 9–16. helyért kezdi meg az egyenes kieséses szakaszt. Ellenfele az észtországi University of Life Sciences csapata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!