Kosárlabda

2015.08.08. 18:52

U16-os fiú kosárlabda: Vereség Belgiumtól

A fehéroroszok és a luxemburgiak elleni győzelem után harmadik csoportmérkőzésén nem sikerült nyernie a magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatottnak a korosztály B divíziós szófiai Európa-bajnokságán – Belgium csapata kiélezett küzdelem után öt ponttal jobbnak bizonyult.

Horváth Erika

Belgium–Magyarország 57:52 (15:9, 10:20, 15:11, 17:12).

Magyarország: Kiss 5, Katona 11, Fazekas Cs. 16/9, Füzi 3, Fazekas M. 6. Csere: Somogyi 2, Ábrahám 7, Németh 2, Oroszi –, Schafarek –, Werner –, Zsebe –. Vezetőedző: Váradi Attila.

Az első negyedben hatpontos hátrányba kerültek a magyarok, de a második etapban – elsősorban Fazekas Csaba jóvoltából – sikerült fordítani. Aztán megint a belgák percei következtek, de jött ismét Fazekas Csaba, és 29:25-ös magyar előnyről kezdődhetett a második félidő. A harmadik negyedet mindkét oldalon jó védekezés, de pontatlan támadások jellemezték. Egál, 40:40 volt az állás az utolsó játékrész kezdetén. Mindkét csapat változatlanul rengeteget hibázott. A belga gárda tudott előbb elrugaszkodni, a magyarok azonban ledolgozták hétpontos hátrányukat (51:51). A végjáték Belgiumé volt, amely így továbbra is veretlen. Váradi Attila csapata vasárnap a szintén két győzelemmel és egy vereséggel álló Grúziával találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!