Kosárlabda

2015.05.06. 13:18

Fiatal, tehetséges: Váradi Benedek kapta az emlékdíjat

Szombathely - Az idén Váradi Benedek érdemelte ki a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány kuratóriuma által odaítélt Horváth Zoltán emlékdíjat.

Tóth Gábor

A Horváth Zoltán emlékdíjat azok a férfi kosárlabdázók érdemelhetik ki, akik legalább 17, de nem több mint 23 évesek, legalább négy évet töltöttek el a szombathelyi utánpótlás- és felnőtt csapatokban. Hozzáállásuk, edzésmunkájuk példaértékű, életmódjuk élsportolóhoz méltó. Tanulmányaikban lelkiismeretesek. Kiemelkedő eredményeket értek el a szombathelyi utánpótlásban vagy felnőtt csapatban és a korosztályos válogatottakban. Tehetségük alapján a hazai kosárlabdázás meghatározó játékosaivá válhatnak.

Váradi Benedek az általános iskolában ismerkedett meg a kosárlabdával két nevelőedzője, Döbörhegyiné Hajnal Edit és Váradiné Szarka Ildikó irányításával, 15 éves kora után Váradi Attila edzette. Remek eredményeket ért el a Falco utánpótláscsapataiban, minden korosztályos válogatottnak a tagja volt, a nemzetközi korosztályos tornákon rendre a magyar csapat húzóemberének bizonyult. A Falco-Trend Optika KC Szombathely felnőtt csapatába a 2012/2013-as szezonban került be. Huszonkét mérkőzésen lépett pályára, a szezoncsúcsát a Kaposvár ellen érte el, 18 pontot dobott. A 2013/2014-es szezonban sérülése miatt „csak" 18 mérkőzésen kapott lehetőséget, 17,8 percet játszott átlagban. A mögöttünk hagyott 2014/2015-ös szezon 20 mérkőzésből kettő hagyott ki, 18,4 percet átlagolt, a legjobban az Alba ellen jött ki neki a lépés, 21 pontig jutott. Az alapítvány indoklása szerint „edzésmunkája, hozzáállása pici kora óta példamutató. Mindig maximálisan odateszi magát az edzésen, a mérkőzéseken is. Igazi szervező, nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is fontos a szerepe. Alázata és elkötelezettsége hihetetlen."

Váradi Benedek kezében a labda. A saját nevelésű irányító-hátvéd kulcsembere a mai Falco-nak. Fotó: Unger Tamás

– Nagyon örültem a díjnak és nagyon meglepődtem, hogy rám esett a választás – fogalmazott a Falco-Trend Optika KC Szombathely 20 esztendős játékosa, Váradi Benedek, akit egyébként még egy évig köt szerződés a sárga-feketékhez. – Jól esett, hogy elismerték a munkámat, a teljesítményemet, az eddigi eredményeimet. Ez a díj is arra sarkall, hogy továbbra is keményen dolgozzak, hogy minél jobb játékos legyek ésminél nagyobb hasznára legyek a csapatomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!