Szombathelyi kosárlabda

2014.12.04. 19:10

Egy félidőt bírt a Falco KC

Sopron - Az NB I-es férfi kosárbajnokság 10. fordulójának a nyitómeccsén, a játéknap rangadóján a Falco csak egy félidőig bírta tartani a lépést a Sopron vendégeként, végül kiadós vereségbe futott bele.

Tóth Gábor

Több szempontból is rangadót rendeztek Sopronban. Az első fogadta a negyediket, a Sopron hazai pályán, a Falco idegenben volt veretlen a forduló előtt, továbbá a házigazda kapta az egyik legkevesebb, a vendég dobta messze a legtöbb pontot a bajnokságban. Ennek megfelelően telt ház, remek hangulat fogadta a csapatokat.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a Falco számára, ugyanis Doyne szűk egy percen belül begyűjtötte második hibáját. A házigazda, pontosabban Boriszov 5-0-val nyitott. De az idegesen játszó szombathelyiek felálltak, nem hagyták meglépni ellenfelüket (4. perc: 11-8). Sőt Martinincs triplájánál már egált mutatott az eredményjelző. Ám a Sopron pontosabb volt, szinte minden támadását ponttal zárta. Kálmán időt is kért. Rohantak a csapatok, potyogtak a gólok a Falco ott loholt ellenfele nyomában (8. perc: 19-18). Váradi tiplájánál pedig átvette a vezetést (19-21), sikerült megtörni a házigazda lendületét. Csodálkozott is a hazai szurkolótábor, ekkor a vasi drukkerek simán túlharsogták őket. A második etap is soproni pontokkal kezdődött (13. perc: 29-28). A hazaiak megléptek (14. perc: 33-28), nem jöttek a triplák a Falcótól. De a szombathelyi időkérés után ismét ismét kiegyenlítődött a meccs (33-32). Remekül küzdött, nem hagyta magát a vendég. Sőt, Doyne első pontjaival ismét átvette a vezetést a Falco (17. perc: 35-37). Sabáli mester is kénytelen volt maga köré gyűjteni a játékosait. Közben Majsztorovics szórakoztatta a szombathelyi, szomorított a soproni szurkolókat: sorban osztogatta a sapkákat. Váltott vezetéssel futottak neki az első félidő hajrájának a felek. Végül az SKC vonulhatott egy triplányi előnnyel nagyszünetre (20. perc: 43-40). Fordulás után viszont állva maradt a Falco. Remekül, két triplával, egy duplával nyitott a Sopron, és rögtön tíz pont fölé tornázta az előnyét (51-40). És nem állt meg a házigazda, űzte, hajtotta ellenfelét. Egyszerűen képtelen volt gyűrűbe találni a Falco, az SKC pedig gyors, könnyű kosarakat szerzett. Eldőlni látszott a méeccs. Négy percre volt szükség, hogy megtörjön a vasik gólcsendje, Perl duplája hullott a gyűrűbe (14. perc: 61-42). De ekkor már közel 20 volt közte...Leblokkolt, begörcsölt a sárga-fekete gárda, nem volt vezér, aki a hátára vette volna a társaságot, a szombathelyi játékosok látványosan elveszítették az önbizalmunkat. A forgatókönyv ilyen alakulására az első félidő játéka alapján talán még a legvérmesebb hazai drukkerek som gondoltak. Mindenesetre a Falco se közelről, se távoltól nem tudott gyűrűbe találni , de még büntetőből is nehezen (17. perc: 69-45). Nincs mit szépíteni: három negyed alatt eldőlt a mérkőzés sorsa (30. perc: 78-53). Az utolsó etapban már nem történt semmi említésre méltó. A Sopron szórakoztatta a közönségét, a Falco pedig leszenvedte a hátralévő perceket (35. perc: 88-61).

 

A Falco csak egy félidőig bírta tartani a lépést, a Sopron minden tekintetben jobb volt, ilyen aráényban is megérdemelten nyert.

Sabáli Balázs: - A második félidő első öt percében eldöntöttük a meccset. Jól védekezetük, sok könnyű gólt szereztünk úgy jutottunk 100 pont fölé, hogy a triplákat gyengén dobtuk. Nem ez a reális eredmény, de örülök, hogy így alakult.

Kálmán László: - A második félidőben az öltözőben maradtunk, nem azt csináltuk amit megbeszéltünk. Nem csapatként játszottunk, egyénieskedtünk, nem volt vezér. Sopronban ki lehet kapni, de nem így - a hozzáállással is elégedetlen vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!