Szombathelyi kosárlabda

2015.03.18. 12:15

Nagy csatában nyert a Falco

A Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es férfi kosárcsapata győzelemmel mutatkozott be a középszakaszban: a vendég Albát gyűrte le nagy izgalmak közepette.

Tóth Gábor

A középszakaszban ez lesz az első mérkőzése a szombathelyieknek, hiszen az előző körben szabadnaposak voltak.

Aktuális ellenfelük kispadján változás állt be, már Góbi Henrik irányítja a Székesfehérvár csapatát. A Szedeák ellen azonban szintén 3 pontos vereséget szenvedtek a kék-fehérek.

A két szakvezető szeretné saját játékát játszva győzelemre vezeti csapatát - az összecsapást online közvetítjük a vaol.hu oldalán 18.30-as kezdettel.

A mérkőzés összefoglalója

Az Alba nem adta olcsón a bőrét, de végül csak kapitulált

Szombathely – A Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es férfi kosárcsapata győzelemmel mutatkozott be a középszakaszban: Ideges, vagy talán óvatos játékkal kezdtek a felek. Az első percekben nem azért volt kevés a pont, mert jól védekeztek a csapatok, inkább a sok hiba miatt. Az Alba talált előbb magára, átvette az irányítást.

Kálmán László kénytelen volt időt kérni (4. perc: 5-11). A folytatásban igyekezett felpörgetni a tempót a Falco, de hiába, nem sikerültek a dobások, és nem csökkent a hibaszázalék a játékban. A Fehérvár nyugodtabban, pontosabban játszott. Állandósult a vendégek tíz pont körüli, fölötti előnye. Erőlködött, szenvedett a Falco, nem volt, aki magára vállalja a vezér szerepét. A vasiak szinte csak büntetőből találtak gyűrűbe – és Krsztanovics vezérletével azért küzdöttek, hogy a meccsben maradjanak. Ami azért sikerült. A Falco ráérzett a ritmusra, a játékra, a második negyedben is folytatta a felzárkózást (12. perc: 25-28).

Martinics is belelendült, elkezdte gyűjtögetni a pontokat. A nagy küzdelemben a játékvezetői trió teljesen elvesztette a fonalat – egy-egy ítéletükkel képesek voltak mindkét csapat csodálkozását kivívni, az Arena Savaria népe pedig egy emberként tüntetett. A játékosok mindenestre küzdöttek, rohantak becsülettel. Az Alba szorult, de foggal, körömmel őrizte egyre apadó előnyét. Váradi triplájánál pedig már egált mutatott az eredményjelző. Góbi Henrik rögtön maga köré hívta csapatát (17. perc: 40-40). A félidőből hátra lévő három percben felváltva vezettek a felek, a Falcónak jött ki jobban a lépés (20. perc: 49-47).

Szűk két perc telt el a harmadik negyedből, és máris szükség volt a hazai időkérésre (49-54). Fel is éledt a Falco. A folytatásban fej, fej mellett haladtak a csapatok, de az Alba némi lépéselőnyben volt (25. perc: 61-64). És akárcsak korábban, a Falco ismét ledolgozta hátrányát. Peregtek a percek, a csapatok nem bírtak egymással, felváltva estek a pontok. Az utolsó negyednek az Alba futhatott neki egy triplányi előnyből (30. perc: 76-79).

Rohant a Falco, több tiszta dobóhelyzetet is kidolgozott, de nem akartak beakadni a távolról eleresztett labdák. A hazaiak ráadásul faultproblémákkal küszködtek, Majsztorovics gyorsan ki is pontozódott – és többen is veszélyben voltak. Az Alba előnye pedig csak nem akart elfogyni (36. perc: 86-87). Óriási küzdelmet láthattak a nézők, nem kímélték egymást a játékosok. Aztán Perl vezérletével fordított a közvetlen hajrában a Falco (39. perc: 96-94). Az utolsó percet a dobópárbaj jó tíz percesre nyújtotta. A kiélezett szituációban a hazaiak maradtak higgadtak, pontosak, és kicsikarták a győzelmet.

Kálmán László: – Lehet, hogy csak egy középszakaszbeli meccset játszottunk, de a hangulat, az izgalom a rájátszást idézte. Nem voltunk meccsben, az elején nehezen találtuk a ritmust, de a második félidőben kitettük a szívünket a pályára, ezzel nyertünk. Egy nagyon jó, nagyon kemény Albát győztünk le.

Góbi Henrik: – Azt megmutattuk, hogy pontot már tudunk dobni. De ahhoz, hogy egy Falco otthonában is nyerni tudjunk, sokat kell javulnunk védekezésben.



A tudósítás percről-percre

A meccs előtti bemelegítés pillanatai

Kalve és Krstanovic kosaraival kezdődött a mérkőzés, majd felváltva rontottak a küzdő felek. A második perc végén fehérvári előnyt mutat a kijelző - Mitchell triplájával vezetnek a vendégek.

(2.perc: 2-5)

Tóth Péter kosarára Perl Zoltán válaszolt - büntetőből. Ezt követően felváltva estek a kosarak, de állandósul a vendégek előnye. 

(4. perc: 5-9)

Supola és Kalve növelte a vendég fórt - Kálmán mester gyors időt kért, de továbbra sem találnak a gyűrűbe a hazaiak. Eddig nagyon küszködik a Falco - a szurkolókra azonban nem lehet panasz.

(6. perc: 5-15)

Perl pontjaival zárkózik a Falco! De a mezőnyből továbbra sem találunk be. A fehérvári csapat Simon és Kromah kosaraival meglódul. Válaszként csak Krstanovic büntetője érkezett.

(8. perc: 8-21)

A hazai csapat rengeteg büntetőt dobhatott - Perl, Will és Krstanovic által. Kromah hármasa után egy kettest is elsüllyesztett a vasi gyűrűbe. Simon Balázs gyorsan beütött két faultot és a 8. csapathibát is megszerezte a vendég együttes.

A negyed utolsó kosarát Will szerezte - stílusosan - büntetőből.

(10. perc: 20-26)

Krsanovic rontását követően, Martinic kosarával indul a negyed. A kevés néző lincshangulatot csinál - a játékvezetők folyamatosan a hazai csapat kárára tévednek. Ennek ellenére sem törik meg a Falco és tapad ellenfelére.

(12. perc: 22-28)

Dukic 2+1 akcióját követően a Csorvási büntetőzhetett. Majd Martinic hármasánál szinte felrobbant az Aréna. Dobálnak a nézők a pályára - felháborítóan fújnak a sípmesterek. Will tempója zárja a 14. percet. 

(14. perc: 32-33)

Csorvási percei következnek. A fehérvári center mezőnyből és büntetőből sem hibázik.

Krstanovic és Kromah dobópárbaja után marad a vendég előny.

(16. perc: 37-40)

Váradi is belelendült a pontgyártásba. Előbb egy tempót, majd egy triplát süllyesztett el a vendég gyűrűbe. Ezzel időkérésre késztette Góbi mestert. Fej-fej mellett haladnak a csapatok.

(18. perc: 43-42)

Nagyon belejöttek a hazaiak. Váradi és Perl vezérletével állandósul a hazai előny. A vendégek leginkább Csorvásira építhetnek. A negyed utolsó kosarát Juhos szerezte. 

A félidőben - 20 perc játékot követően: 49-47.

Pontszerzők:

Falco:
Krstanovic 14, Perl 12, Váradi 7/3, Martinic 7/3, Will 6, Dukic 3

Alba-Fehérvár:
Csorvási 14, Kromah 11/3, Kalve 6, Supola 5/3, Mitchell 5/3, Tóth P. 2, Juhos 2, Simon B. 2


Supola, Kromah és Kalve hamar megfordították az állást. Kálmán László hamar időt is kért.Majstorovic duplájával így is 6 pont a vendég előny.

(22. perc: 51-57)

Nem lassít a Fehérvár együttese. Kalve is alaposan belőtte magát kintről. Majstorovic tartja pariban a vasi csapatot.

(24. perc: 59-32)

Martinic rontott egy tiszta dobást, így az egál helyett Csorvási növelte a vendégek előnyét. A kemény védekezés meghozta gyümölcsét, Kromah passzolta el magát...

Majstorovic egyenlít és kijelenthető, hogy a harmadik negyedben Ő a hazaiak legjobbja. 

(26. perc: 64-64)

Az utóbbi percek nem a védekezésről szóltak. Ennek a levét a Falco itta meg, hiszen Simon triplája ismét előnyhöz juttatta a vendég csapatot.

(28. perc: 72-73)

Simon és Tóth Péter nagyon magára talált. Az irányító kintről, a bedobó pedig a palánk közelében tevékenykedett eredményesen. Az utolsó negyedben fehérvári előnnyel indulhatnak a játékrésznek a csapatok.

(30. perc: 76-79)

Hiába indult a záró etap Krstanovic duplájával Tóth Péter ismét betalált a triplavonal mögül. Bognár és Simon Kristóf kosarával zárkózott a Falco. 

(32. perc: 81-84)

Töltenek és lőnek a csapatok, csak mindezt az eredményesség rovására tették. Tiszta dobóhelyzeteket hagynak ki a felek. Majd ismét egy megkérdőjelezhető ítélet után füttykoncertet adnak a nézők! 

(34. perc: 81-84)

Dukic és Perl kosaraival zárkózik a hazai együttes. Kiélezett lesz a véghajrá, főleg most - Csorvási könyöklése után elveszti a labdát a Fehérvár. Góbi Henrik időt kér.

(36. perc: 85-87)

Will ront először büntetőt, majd adott el egy értékes labdát, amelyet Tóth zsákolással küldött a hazai gyűrűbe. Perl vezetésével azonban megfordítja az állást a Falco. 

(38. perc: 93-92)

Perl hatalmasat játszott! Labdát és lepattanót szerzett, majd ziccert és tempót dobott. Az utolsó másodpercekben "büntetőversenyt" rendeztek a felek,amelyből jobban jött ki a szombathelyi együttes.

Nagyon akarta a győzelmet a Falco és a néhány hullámvölgyet leszámítva megérdemelt győzelmet aratott ma este - a rendkívül szívósan játszó Fehérvár ellen. 

(40. perc: 100-96)

Pontszerzők:

FALCO:
Krstanovic 24, Perl 22, Martinic 18/6, Will 9, Dukic 8/3, Majstorovic 8/6, Váradi 7/3, Bognár 3, Simon Kristóf 1

ALBA-FEHÉRVÁR
Kromah 20/9, Csorvási 18, Kalve 16/3, Tóth P. 13/3, Supola 9/3, Simon Balázs 9/3, Mitchell 9/3, Juhos 2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!