Szombathelyi kosárlabda

2015.04.17. 13:59

A középszakasz vége - A felszabadult Szegedet fogadja a Falco KC

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának utolsó, 10. fordulójában szombaton 18 órakor a Szegedet látja vendégül a Falco-Trend Optika KC Szombathely.

Tóth Gábor

Két nyugodt csapat lép pályára a középszakasz zárómeccsén: mindkét fél már korábban biztosította helyét a felsőházi rájátszásban, a házigazda a 6., a vendég pedig a 8. helyen a szombati meccsnek már nincs semmi jelentősége. A Szeged egyébként lendületben van, előző két meccsét (Pécs idegenben, Körmend otthon) megnyerte, ráadásul kipihenten érkezik Szombathelyre, hiszen múlt hét szerdán meccselt utoljára. A Falco szerdán megyei rangadót bukott a Körmend vendégeként (már annak a mérkőzésnek sem volt tétje). A Szeged és a Falco kiszámítható sorminta alapján mérkőzött egymással az idén: hazai pályán mindenki hozta a meccseket.

A fiatal Perl Zoltán (labdával) és a rutinos Kiss Zsolt az idén már negyedszer csaphat össze
Fotó: Unger Tamás

- Szerdán a Körmend ellen az első félidőben egészen jó, ráadásul helyenként látványos kosárlabdával rukkoltunk elő, aztán a második félidőben már kezdtünk fáradni, egyre többet hibáztunk, érződött, hogy nincs klasszikus irányítónk, végül kikaptunk - vélekedett Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely edzője. - A Szeged ellen ugyanazzal a csapattal készülünk, mint amelyik a Körmenddel mérkőzött meg. Vagyis sérülés miatt ezúttal sem számíthatok Milan Majsztorovics, Goran Martinics, Simon Kristóf, Bazsó Brúnó és Bus Iván játékára. De nincs különösebb probléma, ugyanis mindig az a legjobb csapat, amelyik a pályára lép. Hazai pályán természetesen szeretnénk nyerni. De nem lesz könnyű dolgunk, mert a Szeged jó formában van, egy remekül összerakott, szervezett társaság. Ráadásul úgy tűnik, hogy a játékosok nagyon együtt vannak, jó a hangulat a csapat háza táján. Története során először jutott a play-offba a Szedeák, ennek megfelelően egy felszabadult ellenfélre számítok, aki szeretné élvezni a meccset, a játékot, és nyerni akar. Felkészültünk riválisunkból, de sok újat igazából már egyik fél sem tud mutatni a másiknak. Harcos, motivált játékot, és természetesen győzelmet várok a srácoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!