Szombathelyi kosárlabda

2015.04.24. 12:09

Egyenlíteni kell! A Paksot fogadja a Falco KC

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének második meccsén, szombaton 18 órakor a Falco-Trend Optika KC Szombathely az előnyben lévő Paksot fogadja.

Tóth Gábor

A szerdai első meccsen a Falco tartalékosan lépett pályára Pakson, de sokáig így is jól tartotta magát, a házigazda csak az utolsó negyedben biztosította be a győzelmét (93-69). Természetesen hazai pályán a szombathelyiek megpróbálnak egyenlíteni az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcában.

A sárga-feketék kapitánya, kulcsemebere, Perl Zoltán (labdával) felépült sérüléséből, visszatérhet. Fotó: Unger Tamás

– Az első mérkőzésben számunkra sokkal több volt annál, mint amit az eredmény sejtet – vélekedett Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. – Szokatlan összeállításban, szokatlan szerkezetben játszottunk, mégis alaposan megnehezítettük az esélyesebb házigazda dolgát. Amíg bírtuk erővel, addig kifejezetten jól játszottunk – ami bíztató a folytatásra nézve. A végén elfáradtunk, siettettük, elkapkodtuk a támadásokat, hibáztunk, amiből könnyű kosarakat kaptunk, és ekkor már a paksi triplák is behullottak. De még egyszer mondom: mindenkivel elégedett voltam, aki a pályára lépett. Különösebb probléma nincs, szombaton hazai pályán játszunk, megpróbálunk egyenlíteni. Szerencsére már bővebb kerettel dolgozhatunk. Perl és Doyne már bevethető, igaz, nem tudom, hogy mennyit bírnak, milyen formában lesznek. Martinics játéka viszont továbbra is erősen kérdéses. Jól ismerjük a Paksot, tudjuk, hogy mit játszik, elsősorban a védekezése remek – de úgy érzem, már nem olyan jó, nem annyira egységes, ütőképes, mint az alapszakaszban. Persze nagyon hiányzik a keretéből a két sérült légiós, Jones és Wise. Felkészültünk a mérkőzésre, levontuk a szerdai találkozó tapasztalatait, szerintem van esélyünk a győzelemre. Természetesen nagyon bízom benne, hogy a közönségünk ismét a segítségünkre lesz – együtt könnyebben egyenlítünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!