Szombathelyi kosárlabda

2015.10.19. 13:59

A ZTE gárdáját látja vendégül a Falco KC

Szombathely - Szomszédvári rangadóval folytatja az NB I-es kosárlabda-bajnokságot a Falco-Trend Optika KC Szombathely: kedden 18.30-tól a ZTE lesz a vendég az Arena Savariában.

Tóth Gábor

A ZTE kiegyensúlyozatlan csapat benyomását kelti. Az első játéknapon idegenben győzte le a a komoly erőt képviselő Alba Fehérvárt, majd hazai pályán kapott ki a mezőny egyik leggyengébb együttesétől, a MAFC-tól. Aztán simán legyőzte a vendég Kaposvárt, végül vereséget szenvedett attól a Pécstől, amely az előző három meccsét mind elbukta. A Falco kiváló formának örvend, főleg hazai pályán remekel. Saját közönsége előtt olyan skalpokat gyűjtött már be eddig, mint a Sopron, vagy a Paks mindkét gárda sokkal erősebb gárda a Zalaegerszegnél.

- A ZTE rapszodikus csapat, éppen ezért nagyon veszélyes - jelezte Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. Ellenfelünknek van négy minőségi légiósa és több bevethető magyar játékosa, mint például Kerpel-Fronius és Mohácsi. Pantelics erős a palánk alatt, remek center és bizonyára nagy tapsot fog kapni, hiszen nagy kedvence volt a Falco-szurkolóknak de nem hiszem, hogy az ő teljesítménye dönti majd el a meccset. A két irányító, Govens és Kinney megállítása lesz az elsődleges feladatunk: jól bontják a védelmet, ponterősek, képesek váratlan megoldásokra. De úgy vélem, hogy hazai pályán mi vagyunk a találkozó esélyesei. Jó formában vagyunk, egyre jobban összeérik a társaság, egyre inkább csapatnak nézünk ki. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Abban biztos vagyok, hogy a ZTE felszívja majd magát, nagyot harcol, hiszen szomszédvári rangadót játszunk, és bizonyára sok szurkoló kíséri el. Ennek megfelelően nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok. De hazai pályán nem hibázhatunk! Dobos László még sérült, de mindenki más bevethető. Egymást érik a meccsek, ám vagyunk elegen, tudom forgatni a csapatot, nem érzem, hogy fáradna a társaság. Bízom benne, hogy ismét számíthatunk a közönségünk támogatására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!