Szombathelyi kosárlabda

2014.10.21. 12:40

Bemutatkozik hazai pályán is a Falco KC

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárbajnokság 3. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely szerdán, 18.30-as kezdéssel az újonc MAFC gárdáját fogadja.

Tóth Gábor

A MAFC az első fordulóban a Kaposvár vendégeként kapott kiadós verést (92-59), a második játéknapon pedig szabadnapos volt. A fővárosi gárda hat év után tért vissza az élvonalba. A svéd-magyar Stefan Timbus együttesét egyelőre csak két légiós erősíti (a görög center, Toutziakaris például 16 lepattanót jegyzett Kaposváron). A szombathelyiek az első körben voltak szabadnaposak, a 2. fordulóban a Jászberény vendégeként aratott magabiztos győzelemmel (87-107) mutatkoztak be a bajnokságban. A hétközi találkozónak egyértelműen a Falco az esélyese, még akkor is, ha ellenfelénél jóval kevesebbet készülhetett, pihenhetett a találkozóra.

Goran Martinics izomsérüléssel bajlódik – de játszik. Fotó: Unger Tamás

– Természetesen a győzelem reményében lépünk pályára, de ellenfelünket még véletlenül sem szabad lebecsülni – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – A MAFC semmit nem veszíthet, vagyis felszabadultan, bátran, minden mindegy alapon kosárlabdázhat – nagyon észnél kell lennünk. A csapatomtól ugyanazt a gyors, agresszív, szervezett, motivált játékot várom, mint amit az edzőmeccsek zömén, illetve Jászberényben produkáltunk. Nagyon bízom benne, hogy időben el tudjuk dönteni a meccset, és nem marad izgalom a végére. Martinics izomsérüléssel bajlódik, örülnék neki, ha tudna pihenni. Viszont szeretnék mindenkinek elég lehetőséget adni a bizonyításra. Az első hazai meccsünkön természetesen nem csak a győzelem a cél, szeretnénk kiszolgálni a közönségünket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!