Szombathelyi kosárlabda

2015.10.09. 15:44

Egy erős Sopront fogad a Falco KC

Szombathely - Az NB I-es kosárbajnokság 3. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely vasárnap, 18 órás kezdéssel szomszédvári rangadón fogadja a jó erőt képviselő Sopront.

Tóth Gábor

A Falco remekül kezdte a szezont, az első fordulóban elgázolta Kecskemétet, ám szerdán meglepőnek tűnő vereségbe futott bele Jászberényben. A Sopron eddig hozta a papírformát: otthon simán verte a Pécset, majd nem tudott meglepetést okozni a Szolnokon. Az amúgy is jó erőt képviselő Sopron játékoskerete bővült a héten: amennyiben a papírjai rendben lesznek, úgy a 31 éves, 196 centis remek mutatókkal rendelkező amerikai hátvéd, Kevin Tiggs Szombathelyen léphet pályára először új csapatában.

Dino Butorac eddig hasznos, ponterős játékkal rukkolt elő Fotó: Unger Tamás

- Sajnos nem jött ki a lépés Jászberényben - utalt az előző játéknapra Kálmán László, a Falo-Trend Optika KC Szombathely trénere. Puhán kezdtünk, az ellenfél meglépett, és végig futnunk kellett az eredmény után. Nem igazán működött a védekezésünk sem, és gyenge dobóformát fogtunk ki. A Sopron ellen is nehéz mérkőzésre számítok. Ellenfelünk jó erőt képvisel, minden posztra van két hasonló képességű játékosa, szervezett, rutinos társaság. Előrébb jár a csapatépítésben és komolyabb célokért küzd, mint mi. A Sopron legyőzése bravúr kategória lenne de hazai pályán egyáltalán nem lehetetlen feladat. Ha csapatként játszunk, járatjuk a labdát, nem lesz gond a dobóformával és az első játéknapon mutatott védekezéssel rukkolunk elő, akkor lehet esélyünk. És persze szükség lesz két-három extra teljesítményre is, valamint a közönség támogatására. Dobos László még sérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!