Szombathelyi kosárlabda

2015.01.21. 19:21

Elbukott a Falco KC Szegeden

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában a Szeged vendégeként nagy csatában kapott ki a Falco-Trend Optika KC Szombathely.

Gyúrós István

A szombathelyiek már kedden útra keltek Szegedre, az éjszakát Kecskeméten töltötték, a meccs napján pedig a kecskeméti csarnokban tréningeztek egyet - Szegeden ugyanis nem kaptak csarnokot, edzéslehetőséget.

A két csapat őszi meccsén 220 pont született (122-98), ez jelenleg is a legpontgazdagabb találkozó idei az NB I. A csoportos szezonban. Az elején úgy nézett ki, akár ez a rekord is megdőlhet, 5 perc alatt éppen 30 pontot dobtak a csapatok 15-15-ös eloszlásban. Gyakorlatilag nem volt rontott kísérlet, amely a jó forma mellett a lazább védekezésnek volt köszönhető. Érdekesség, hogy a korábbi szegedi játékos, Nebojsa Dukics egy remek hármassal kezdett, hogy aztán ennyinél meg is álljon a lefújásig. A kispadról Covington ponterősen szállt be a Falcóba, ám a triplaesőben 31-27-es szegedi vezetést mutatott 10 perc után az eredményjelző.


Csak a két új fiú, Nicholas Covington (balról) és Zoran Krsztanovics teljesített jól a Szeged ellen
Fotó: Unger Tamás

A második játékrész Martinics és Krisztanovics vezérletével a vendégeké volt, akik bár nem játszottak jól, a pontjaik szaporodtak. A félidőben teljesen nyílt volt a meccs, 55-54-re vezetett a Szombathely.

Döntőnek a harmadik negyed bizonyult: a Falco meglépett 65-58-ra, majd Nikola Lazics időt kért. Ez használt a csapatának, egy 13-0-s sorozattal fordított, a negyed végén pedig már tíz ponttal vezetett (79-69). Molnár András remekelt a hazaiaknál, de az egykori Falco-kedvenc, Andrija Csirics is nagy formát fogott ki - ismét.

De a Falc nem adta fel. 81-71-nél Covington ütközött Jereminovval, majd dobott egy hármast. A szerb ezt számon kérte a játékvezetőkön, akik technikaival „jutalmazták" a tettét, így 81-75-nél a Szombathely támadhatott. De Molnár András labdát szerzett, és kiharcolt egy sportszerűtlent, így miután előbb Balaban dobott ziccert, majd Csirics zsákolt, 87-75-nél kicsit megnyugodhattak a szegediek. Mégis maradt izgalom a végére, Martinics dobásaival öt pontra még feljött Kálmán László csapata, közelebb azonban nem került. A Naturtex végül kicsikarta a győzelmet.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Falco-Trend Optika KC Szombathely 101-92 (31-27, 23-28, 25-14, 22-23)

Szeged, 600 néző, NB I. a csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Papp P., Jakab L., Fodor A.

Szeged: JEREMINOV 9/3, MOLNÁR A. 20, Kiss 6/6, CSIRICS 26/12, BALABAN 28. Csere: Kuntics 10/3, Sztefanovics -, Molnár B. 2, Mike -. Edző: Nikola Lazics.

Falco: MARTINICS 19/3, Perl 17/3, Will 5, Dukics 3/3, KRISZTANOVICS 22/6. Csere: Covington 17/12, Váradi -, Hall 4, Bognár 4, Bus 1. Edző: Kálmán László.

Kipontozódott: Kiss (Szeged, 37. perc)

Nikola Lazics: - Sorsdöntőnek bizonyult, hogy a harmadik negyedben feljavult a védekezésünk. Nagy győzelmet arattunk, köszönhetően annak, hogy van szív és energia a csapatban.

Kálmán László: - Hektikus mérkőzés volt. A harmadik negyedben vesztettük el a találkozót, amikor hétpontos előnyünk tízpontos hátránnyá változott. Egy Andrija Csiriccsel volt jobb a Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!