Szombathelyi kosárlabda

2015.04.21. 12:54

Elkezdi a felsőházi rájátszást a Falco KC: a Pakson át vezet az út a legjobb négybe

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének első felvonásán kedden, 18 órakor a Falco-Trend Optika KC Szombathely a Paks vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

A két csapat az idén már háromszor összefutott. Az alapszakaszban az Atomerőmű Szombathelyen (81-94) és hazai pályán (100-74) is elverte riválisát, ráadásul a kupában is kiütötte (62-84). Ami nem is csoda, hiszen az ASE remek teljesítménnyel (20/4) nyerte meg az alapszakaszt. A felsőházi középszakszban azonban már nem ment ennyire, három győzelemre, öt vereségre futotta, ami végül a harmadik helyhez volt elegendő. Dzunics Braniszlav csapatának teljesítménye elsősorban a sok sérülés miatt esett vissza. Kidőlt például két kulcsembernek számító légiós, Jarrod Jones és Jeremy Wise – előbbi térdszalag-, utóbbi lovaglóizom-szakadás miatt. Viszont a többi sérült, Tóth Ádám, Luka Markovics és Medve Máté már felépülőben van, mindhárman játszani fognak.

Kálmán László a játékosai gyűrűjében – egységben az erő. Fotó: Unger Tamás

– Jelen állapotában a Paks jó ellenfél lenne nekünk, ha teljes lenne a keretünk – sóhajtott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Ugyanis a kulcsembereink közül Goran Martinincs, Perl Zoltán és Bam Doyne is sérült, kihagyják a Paks elleni első meccset – de reményeim szerint szombaton már bevethetőek lesznek. Milan Majsztorovics ugyan vállalta a játékot, de koránt sincs százszázalákos állapotban, majd meglátjuk, hogy mennyit bír. A realitás az, hogy az ASE kezdi győzelemmel a párharcot – de mindent elkövetünk azért, hogy meglepetést okozzunk. A rájátszás teljesen más műfaj, itt néhány hét alatt igazán nagyot lehet alkotni. Harcos, motivált, szervezett játékot várok a fiúktól. Érdekes meccs lesz, mert mi magas szerkezetben kezdünk, a ,házigazda pedig vélhetően az alacsony szerkezetet fogja erőltetni. Ha mezőnyben cserélnünk kell, akkor a fiataljaink kapnak lehetőséget. Sok múlik a védekezésünkön, nem szabad, hogy Henry Dugat és Kovács Ákos gyors indításaival könnyű kosarakat dobhasson az ASE – felállt védelem ellen ugyanis annyira már nem hatékony. Ugyanakkor arra is ügyelnünk kell, hogy ellenfelünknél sok a jó tripladobó. Vagyis egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ha koncentrálunk, ha bele tudjuk kényszeríteni egy kiélezett meccsbe, szoros végjátékba a Paksot, akkor bármi megtörténhet. Fontos az első mérkőzés, de nem ezen dől el a továbbjutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!