Szombathelyi kosárlabda

2014.12.21. 15:39

Falco: Ott lesz a Magyar Kupában a csapat

Szombathely – Csak rövid pihenőt kaptak a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapatának játékosai.

Tóth Gábor

Csütörtökön lejátszotta idei utolsó bajnokiját a Falco-Trend Optika KC, hazai pályán győzte le az Alba Fehérvárt. Ezzel le is ment az alapszakasz első fele, 12 meccs után a szombathelyiek 8 győzelemmel, 4 vereséggel a tabella ?. helyéről várják a jövő évi folytatást – ami a tavalyi szezon után óriási előrelépés. A Fehérvár elleni mérkőzés után a játékosok pihenőt kaptak, a légiósok – a kettős állampolgársággal bíró kosarasok is – mind hazautaztak. Ám mint azt Pichler Gergely technikai vezetőtől megtudtuk, december 27-én, szombaton már edzést vezényel csapatának Kálmán László vezetőedző. Január 3-án, a 14. fordulóban szabadnapos lesz a sárga-fekete gárda, így eleget készülhet a január 6-án, kedden esedékes Jászberény elleni hazai mérkőzésre.

Érdekesség, hogy a Falco már biztosította a helyét nyolc csapatot felvonultató Magyar Kupában. Amelyben azok a csapatok vehetnek részt, amelyek az alapszakasz felénél az első hét helyen állnak – „természetesen" a mezőnyhöz csatlakozik a Szolnok. A háromnapos, nyolccsapatos „kupadöntőt" február vége felé rendezik, de a pontos időpont és a helyszín még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!