Szombathelyi kosárlabda

2014.10.20. 12:50

Győztes kezdés - Pályán a Falco II. B csoportos csapata

Szombathely - Remek győzelemmel mutatkozott be a B csoportos bajnokságban a Falco-Trend Optika KC Szombathely II. kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Falco-Trend Optika KC Szombathely II.–Baja Bácska FKE 86-73 (19-24, 21-14, 21-20, 25-15).

Szombathely, 200 néző, NB I. B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth A., Szalai Zs., Benedek Z.

Falco II.: Szabó D. 5/3, Bazsó B. 20/3, Karagity M. 12, Tóth D. 14/3, Varga M. 4, Csere: Kozma M. 8/6, Bagó M. 8, Galambos M. 2, Takács Á. 7/3, Szanati G. –, Szabó B. 4, Mészáros M. 2. Edző: Váradi Attila, Kéri Péter.

Baja: Katyanszky 11, Ágfalvi 17, Nagy D. 14/3, Braun 2, Mándity M. 19. Csere Pálkerti 1, Francva –, Szabó Á. 6, Fehér –, Pálkerti G. –. Edző: Hosszú István, Pump Gábor.

Bazsó Brúnó (labdával) a Falco II. egyik legjobbja volt a Baja elleni győztes szezonnyitó meccsen. Fotó: Unger Tamás

A találkozót az újonc, fiatal szombathelyi gárda kezdte jobban. Ám a rutinos játékosokat felvonultató, erős középcsapatnak számító Baja rendezte a sorait. Így az első félidőben pörgős, mozgalmas meccset láthattak a remek hangulatot teremtő szurkolók, felváltva vezettek a felek (20. perc: 40-38). Fordulás után viszont már egyre inkább a házigazda irányított. Erős tempót diktált a szervezetten, higgadtan játszó Falco II., a Baja egyre nehezebben tartotta a lépést. Erőben, súlyban, magasságban a vendégeknél volt az előny, de játékban jobbak voltak a hazaiak. Sőt erőnlétben is, hiszen az utolsó negyedben már egyértelműen az történt a pályán, amit a szombathelyiek akartak, felőrölték a Baját.

Jól sikerült tehát a bemutatkozás a szombathelyi fiataloknak az NBI/B-s bajnokságban. Az U18-as és az U21-es pontvadászatban is szereplő ifjú játékosok magabiztos, önbizalomnövelő győzelemmel nyitottak.

Váradi Attila: – Gratulálok a csapatnak, fegyelmezetten játszottunk, megérdemelten nyertünk. Örülünk a győzelemnek, de számunkra az a legfontosabb, hogy a srácok edződjenek, fejlődjenek, közelebb kerüljenek az első csapathoz. Bízom benne, hogy hasznunkra lesz a B csoportos bajnokság.

A folytatásban négy idegenbeli mérkőzés (Veszprém, Vasas, PVSK, Bonyhád) vár a Falco II. gárdájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!