Szombathelyi kosárlabda

2014.09.13. 18:32

Harmadikként zárt a Falco KC

Harmadik helyen végzett az ausztriai négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Bam Doyne (labdával) ponterősen játszott az Oberwart ellen. Fotó: Unger Tamás

A pénteken és szombaton rendezett tornán a házigazda Oberwart mellett az osztrák bajnok Güssing, a német első ligás Frankfurt és a Falco vett részt. Pénteken a Güssing alaposan elverte a Falcót (106-87), a Frankfurt pedig az Oberwartnál (80-60) bizonyult jobbnak. Szombaton a két vesztes játszotta a bronzmeccset, a két győztes pedig a döntőt.

Oberwart Gunners–Falco KC Szombathely 86-93 (20-26, 20-24, 25-19, 21-24)

Oberwart, 400 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Tóth K., dr. Magyari, Németh A.

Falco: Martinics 25/3, Doyne 22, Perl 9, Dukics 6/6, Majsztrovics 10. Csere: Hall 4, Bognár 1, Bus 2, Will 14/6, Bazsó –. Edző: Kálmán László.

Kipontozódott: Dukics (32.)

Küzdelmes meccset játszottak a felek, de a találkozó nagy részében a Falco diktálta a tempót, vezetett is. Az osztrákok azonban nem adták fel, izgalmassá tették a hajrát. Végül nagy csatában csikarta ki a győzelmet, így a bronzérmet a szombathelyi gárda.

– A pénteki mérkőzésen nagyon nem tetszett, amit láttam. Mintha néhányan beletörődtek volna abba, hogy kikapunk. Nem szeretném, ha a jövőben bármelyik meccsen is gond lenne a hozzáállással – értékelt a Falco trénere, Kálmán László. – Bár hozzáteszem, hogy egy összeszokott, jó csapat vert el minket. Szombaton már nem volt gond, küzdöttek becsülettel a srácok, és a játékunk is jobb volt. Végig vezettünk, igaz a végén volt egy pillanat, amikor a sok fault, sérülés miatt elfogytunk, de tudtunk újítani. Hasznos volt az ausztriai kirándulás, de igazán majd csak a Horváth Zoltán emléktorna után tudjuk megállapítani, hogy hol tartunk, mire vagyunk képesek.

A döntőben a Frankfurt 97-60-ra verte a Güssinget.

Végeredmény: 1. Frankfurt, 2. Güssing, 3. Falco KC Szombathely, 4. Oberwart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!