Szombathelyi kosárlabda

2013.11.05. 14:45

Megérkezett a Falco irányítója

Szombathely - Felvette a munkát a Falco-Trend Optika KC Szombathely A-csoportos kosárcsapatának új irányítója, Justin Robinson. A légiós biztató játékkal mutatkozott be.

Tóth Gábor

Hétfőn este érkezett meg Szombathelyre a Falco KC új irányítója, és a kedd reggeli edzésen már munkába is állt.

– Szükség volt a váltásra irányító poszton – fogalmazott Bencze Tamás, a Falco-Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője. – A felkészülési mérkőzések megbízható játéka után ugyanis ahogyan nőtt a tét, úgy esett vissza Boban Tomics teljesítménye. Az első meccsen jól játszott, a második bajnokin még elfogadhatóan, a legutóbbi mérkőzésünkön pedig már nagyon bizonytalan volt. Persze ebben közrejátszhatott a combsérülése is, részleges izomszakadással, bevérzéssel bajlódott. Elvesztette a gyorsaságát, így nem tudta megbontani a védelmet – távolról pedig nem volt veszélyes. – Justin Robinson egy teljesen más típusú játékos. Az már az első edzésen kiderült, hogy a sebessége, a dobásbiztonsága remek, és bízom benne, hogy az irányítókészségével sem lesz baj. Négy napunk lesz arra, hogy beépítsük őt a csapatba. Reményeim szerint már az első meccsén is tud nekünk segíteni annyit, hogy nyerjünk Sopronban.

Justin Robinson, a gödörben lévő Falco új reménysége

– Több csapat is érdeklődött irántam, azért döntöttem a Falco mellett, mert nagyon kitartó volt, illetve azért, mert Szombathelyen vélhetően sok játéklehetőséget kapok – árulta el Justin Robinson. – Érdeklődtem, utánanéztem a dolgoknak, tudom, hogy a magyar bajnokság egyre erősödik. Tudom azt is, hogy a Falco egy patinás klub, jó eredményeket ért el a múltban. Most nem kezdett jól a csapat, de jó játékosok alkotják a keretet, ki lehet lábalni ebből a hullámvölgyből. Azért jöttem, hogy segítsek. Ha kell, pontot dobok, ha kell, védekezek. Szeretnék egy eredményest szezont futni új csapatommal.

A Falco KC nem éppen ideális körülmények között készül a soproni mérkőzésre, hisz az Arena Savaria – továbbá a kisterem és a konditerem is – foglalt, ezért a csapat a Haladás VSE Rohonci úti munkacsarnokában edz. Hír még a sárga-feketék háza tájáról, hogy a szombati Sopron–Falco (18.00) bajnokira csak a helyszínen lehet belépőt vásárolni. A házigazda 200 darab tikettet biztosított a szombathelyi szurkolók számára. Az MKB Arena jegypénztára és a csarnok szombaton 17 órakor nyit. Az U23-as bajnokit a felnőtt mérkőzés után, 20.15-ös kezdéssel rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!