Szombathelyi kosárlabda

2014.11.21. 16:35

Falco KC- Kecskemét rangadó vasárnap

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában a remek formában lévő Falco-Trend Optika KC Szombathely a komoly erőt képviselő Kecskemétet fogadja vasárnap 18 órás kezdéssel.

Tóth Gábor

Mindkét csapat remek szezont fut. A Falco hét győzelmet és egy vereséget számlál eddig, míg a KTE hatszor hagyta el győztesen és csupán egyszer vesztesen a pályát. De a Kecskemét érdekes (szerencsés?) sorsolása miatt eddig mindössze kétszer játszott idegenben: Sopronban kikapott, Szegeden nyert. A szombathelyiek legutóbbi hazai meccsüket elveszítették a Paks ellen. Ám ezt a fiaskót szerdán a Pécs elleni bravúros idegenbeli győzelemmel feledtették. A KTE nem ilyen erőltetett menetből érkezik a vasi megyeszékhelyre, hiszen előző bajnokiját még múlt hét péntekén játszotta, vagyis több mint egy hetet készülhetett a Falco elleni rangadóra.


Perl Zoltán meccsről meccsre remekül, kiegyensúlyozottan teljesít. Ezúttal is kell tőle a jó játék
Fotó: Unger Tamás

- Nem a legjobb a sorsolásunk, de ez ellen nem tehetünk semmit, meg kell oldanunk az újabb feladatot - fogalmazott higgadtan Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - A Paks ellen rengeteg szurkoló kijött a csarnokba, és bár a vereségünk ellenére a találkozó végén ünnepeltek minket, még egyszer nem szabad őket ilyen helyzetbe hozni vagyis nyernünk kell! Pedig nem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy remek csapatot fogadunk. Sztojan Ivkovics együttesének a gerince évek óta együtt játszik, minden nyáron csak egy-két új ember ékezik a keretbe, és ezek az új fiúk rendre erősítésnek számítanak. A KTE remek légiósokat foglalkoztat, és jók a magyarok is. Ellenfelünk szervezetten, csapatként játszik. Képes gyors indításokkal operálni, de ha úgy alakul, akkor türelmesen szövi a támadásait. Harcos csapat, stabilan védekezik. Edzőkollégám sokat rotálja a játékosait, ezért végig erős tempót diktál a KTE. A két kisemberükre, a szerb Rakicsra és az amerikai Kinneyre különösen ügyelnünk kell. Valamint a védekezésünket is stabilabbá kell tennünk. Bravúr lenne részünkről a győzelem, de szerintem van esélyünk a bravúrra. Megpróbájuk kipihenni a pécsi csatát, becsülettel felkészülünk a vasárnapra. Hiányzónk nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!