Szombathelyi kosárlabda

2015.10.24. 17:00

Nyíregyházán-is nyert a Falco KC együttese

Az NB I-es kosárlabda-bajnokség 5. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely a Nyíregyháza vendégeként aratott győzelmet.

Bodnár Tibor

Marso-Nyíregyháza–Falco KC-Szombathely 82–90 (22–19, 22–22, 14–26, 24–23).

Nyíregyháza, Bem iskola, NB I. A csoportos kosárlabda-mérkőzés, 550 néző, vezette: Hegedűs T., Tőzsér, Hervay.

Nyíregyháza: Bus I. 4/3, Unruh 12/6, Miller 20/6, Krsztanovics 23/3, Lekli 13. Csere: Nagy K. 2, Savic 5/3, Lajsz –, Kósa T. 3/3. Edző: Sitku Ernő.

Falco: Rundles 16/6, Váradi B. 25/12, Butorac 13/9, Hallik 9/6, Wright 13. Csere: Bognár K. 5, Simon K. 2, Csomagics 7, Bazsó. Edző: Kálmán László.

Kipontozódott: Hallik (38. perc).

A hazaiak amerikaija, Miller nagyon elkapta a fonalat. Az első két támadásából szerzett öt pontjához aztán Zoran Krsztanovics is hozzárakott egy duplát, így a Falco máris kapaszkodhatott a házigazda után. Miller egyébként az első negyedben 13 pontig jutott, a második játékrész közepén már 18-nál járt, a két tavalyi Falco-játékossal (Krsztanovics, Bus) a kezdő ötösben fellépő nyíregyháziak pedig vezettek. A padról beszálló Brane Savic is hozzá tudott tenni a hazaiak játékához, igaz, három faultja miatt hamar vissza kellett ülnie, míg a másik oldalon Reinar Hallik tartott négy személyi hibánál a nagyszünet előtt. A hazaiak dolgai 39–32-ig egészen rendben mentek, Krsztanovics kosarára azonban hét válasz nélküli pont érkezett, így egyenlítettek a vasiak. Térfélcsere előtt még meglógott három egységgel az NYKK, de a harmadik etap elején Váradi Benedek triplája azt jelentette, hogy először vezet a Falco. A következővel pedig már hattal vezettek a vendégek, ami azt sugallta, hogy szép lassan kezdenek felülkerekedni. Főleg, hogy Cameron Rundles is berámolt egy trojkát (51–59), amire Krsztanovics is távoli találattal felelt. Rundles nem akart lemaradni a dobópárbajban, megint hármast dobott, majd Savic és Váradi villogott a palánk alatt. Utóbbi újabb hármasával tíz fölé kúszott a vendégek előnye. Nem telt el két perc a záró részből, amikor négy pontra jött fel a Marso, de Váradi már a negyedik hármasát dobta a második félidőben – remekül kosarazott. Ha nem hármast dobott, akkor ziccerig vitte a labdát, és gyakorlatilag egyedül (azért még besegített neki két triplával Dino Butorac is) verte meg a végén a nyíregyháziakat, akik jól küzdöttek ugyan, faragtak is a már közel húszpontos hátrányon, ám érezhetően komolyabb játékerőt képviselő csapatba botlottak.

Sitku Ernő: – Színvonalas mérkőzést játszottunk, jól is kezdtünk, de harmadik negyedben kiütköztek a hibáink. Amikor az ellenfél átvette a vezetést, szétesett a játékunk a fegyelmezetlenségek miatt.

Kálmán László: – Nagyon jó Nyíregyházát győztünk le. A harmadik negyed volt a döntő, amikor jó ritmust kaptunk el, bementek a dobásaink és a védekezésünk is agresszívabbá vált. A végén nekünk már minden sikerült, az ellenfélnek semmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!