Szombathelyi kosárlabda

2015.04.22. 18:49

A vége nem sikerült: Paksi vereséggel kezdte a negyeddöntőt a Falco KC

A Paks elleni idegenbeli vereséggel kezdte az egyik fél három győzelméig tartó negyeddöntős párharcot a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es férfi kosárlabdacsapata.

Unger Tamás

Mindkét félnél akadt hiányzó, felforgatott csapatok léptek pályára. Kálmán László három két méter feletti játékost, Dukicsot, Bognárt és Krsztanovicsot is a kezdőbe jelölt, mondván, ha valahol, akkor a palánkok alatt lehet keresnivalója csapatának Pakson – Tóth Ádám személyében egyetlen center várt bevetésre hazai oldalon. Pedig mindenki arra számított, hogy a hármasokkal operál majd a Falco. De a várt triplaeső nem jött, az első hét kísérletét elhibázta a vendégcsapat, igaz, az ASE ugyanilyen mutatóval állt a nyitó negyed után. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, nagy harcok mentek a dobóhelyzetekért. A látogatók csak azért vezettek, mert az óriások közül is kitűnő, Hall beküldése után gyorsan bevágott 7 pontot. A távoliakon ülő átok a második negyed elején tört meg, előbb Will, majd Váradi süllyesztett el egy triplát, meg is lépett kissé a Falco (13. perc: 20–25). Aztán Evans bevágta az első paksi hármast, amivel előbb egyenlített az ASE, majd visszavette a vezetést is.

Derek Hall csereként beállva 13 pontot szorgoskodott össze, de ez is kevés volt csapata sikeréhez. Fotó: Unger Tamás

Fordulás után mások is elkapták a ritmust paksi oldalon, a meccs legjobbja, Dugat két hármast tett hozzá gyorsan a közöshöz, de Körtélyesi és Eilingsfeld is eredményes volt távolról. A vasiaknál Váradi próbálta tartani a lépést. A paksiak „szökési kísérleteit" ekkor még visszaverte a Falco, de a negye-dik tíz percre elfogyott a lendület a vendégekből. A paksiak pedig ekkor jöttek bele igazából.

A végére felszabaduló ASE már a látványra is odafigyelt. A Paks végül 24 ponttal győzött, folytatás szombaton, Szombathelyen.

Atomerőmű SE–Falco-Trend Optika KC Szombathely 93-69 (18-19, 25-18, 23-23, 27-9)

Paks, 800 néző, NB I. A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés. Negyeddöntő, első mérkőzés, vezette: Cziffra, Györffy, Szabó.

Paks: DUGAT 24/6, Medve 2, EVANS 21/15, KÖRTÉLYESI 16/3, Szabó Zs. 8. Csere: Tóth Á. 4, Kovács Á. 4, Baki 5/3, Eilingsfeld 9/3, Antóni –. Edző: Dzunics Braniszlav.

Falco: VÁRADI 16/6, Will 8/3, Dukics 2, KRSZTANOVICS 20/6, Bognár K. 5. Csere: Hall 13, Hódi 2, Majsztorovics 3/3, Kovács B. –, Popgyákunik –. Edző: Kálmán László.

Az eredmény alakulása, 3. perc: 9–4. 7. perc: 13–10. 12. perc: 18–22. 15. perc: 29–25. 23. perc: 51–42. 26. perc: 57–49. 34. perc: 74–64. 37. perc: 87–68.

Dzunics Braniszlav: – Semmi különös nem történt, egy jó meccsen nyertünk, és vezetünk. A negyedik negyedben sikerült megtörnünk a szombathelyiek ellenállását, megtaláltuk a ritmust támadásban, védekezésben is.

Kálmán László: – Az eredmény csalóka, több volt számunkra a meccsben, mint hogy ilyen simán kikapjunk. Három negyeden keresztül, amíg erővel bírtuk, jól játszottunk, sajnos a végére elfáradtunk. Most vezet az ASE, de szombaton hazai pályán szeretnénk egyenlíteni.

További eredmények: Kecskemét–Pécs 77-67, Szolnok–Szeged 83-78, Kaposvár–Sopron 103-69.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!