Szombathelyi kosárlabda

2014.09.16. 12:10

Régi-új névadó: Falco-Trend Opika KC Szombathely

Szombathely - Az elmúlt két évhez hasonlóan a 2014/2015-ös NB I-es kosárszezonnak is Falco-Trend Optika KC Szombathely néven vág neki a sárga-fekete együttes.

Tóth Gábor

Sajtótájékoztatón jelentették be kedden, hogy az elmúlt két év névadó szponzora a 2014/2015-ös szezonban is támogatja a sárga-fekete klubot: Kálmán László csapata így a már megszokott Falco-Trend Optika KC Szombathely néven fut neki a bajnokságnak. Gráczer György ügyvezető a konkrét támogatási összeget nem árulta el, ám hangsúlyozta, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző megállapodás született. Érdekesség, hogy nem csak az NB I. A csoportos, hanem az NB I. B csoportos csapat is viseli a Trend Optika nevet.

Gráczer György ügyvezető bejelentette továbbá, hogy saját nevelésű tehetséges játékosával, Váradi Benedekkel új, 2016 június 30-ig szóló szerződést írt alá a klub. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a klubvezetés több saját nevelésű játékosával is hasonló szerződést szeretne kötni a tárgyalások jelenleg is zajlanak. További hír, hogy az U18-as Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítményének is köszönhetően Popgyákunik Balázs egy éves amatőrszerződést kapott a Falcótól. Szintén amatőrszerződéssel lett leigazolva Nyíregyházáról a 20 esztendős, 204 centis center, Varga Márton. Aki egyelőre az U21-es csapatban és a B csoportos együttesben kap helyet, de nyitva áll előtte a felnőtt csapat kapuja is.

Gráczer György elmondta, hogy a klub a korábbinál nagyobb költségvetéssel vág neki az előttünk álló szezonnak. Ennek elsősorban az az oka, hogy a Falco az NB I. B csoportban is indít csapatot, ami jelentős pluszköltség. Az ügyvezető elárulta, hogy a Szerencsejáték Zrt. már kiemelt szponzorként segíti a sárga-feketéket összeg itt sem hangzott el. Továbbá örömmel jelentette be, hogy a tavalyi gyengébb szereplés ellenére is több új, egymillió forint alatti támogató csatlakozott a Falcóhoz.

Lendvai Ferenc, a Falco KC felügyelő bizottságának elnöke a város nevében kijelentette, hogy a klub anyagi háttere biztos, a város a csapat mögött áll. Egyben példaként állította a Trend Optika lokálpatrióta lépését, támogatását a szombathelyi vállalkozás, vállalatok elé.

A Trend Optika vezetője, Nagyidai Zoltán elmondta, cége számára is megtisztelő, hogy egy ilyen nagy múltú egyesületet támogathat névadóként, mint a Falco.

A Falco péntektől vasárnapig az 5. Horváth Zoltán Emléktornán szerepel az Arena Savariában a Szolnok, a Komarno és a Paks társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!