Szombathelyi kosárlabda

2014.11.25. 17:55

Szerdán Falco - Nyíregyháza: Ha győz, akkor az élvonalban marad a sárga-fekete gárda

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárbajnokság 11. fordulójából előrehozott meccsen szerdán 18.30-as kezdéssel a Falco-Trend Optika KC Szombathely a Nyíregyházát látja vendégül a kötelező győzelem reményében.

Tóth Gábor

Az NYKK remekül, három győzelemmel kezdte a szezont, azóta viszont zsinórban öt vereséget tudhat maga mögött. A Falco kifejezetten jó szezont fut (6/2), ám legutóbbi két hazai meccsét elbukta, a Paks, majd a Kecskemét is nyerni tudott az Arena Savariában. Máris itt a lehetőség, hogy a vasárnapi fiaskót egy győzelemmel feledtesse a sárga-fekete együttes.

Perl Zoltán jó szezont fut, kezdő lesz a szombati Kelet–Nyugat gálán is. Fotó: Unger Tamás

– A Kecskemét ellen a végére elfáradtunk, az utolsó tíz percben már sokat hibáztunk, felőröltek minket– fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Sajnos rossz a sorsolásunk, sűrű a programunk és teremgondjaink is voltak – de ezzel nem tudunk mit kezdeni, meg kell oldani ezt a problémát. A Nyíregyháza nem olyan erős csapat, mint a Paks, vagy éppen a vasárnapi ellenfél, a KTE. Vagyis van esélyünk a győzelmre. De nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az NYKK felszabadultan játszhat, senki nem várja el tőle a szombathelyi győzelmet. Riválisunk veszélyes csapat, a szezon elején okozott néhány meglepetést, és amikor kikapott, akkor sem adta olcsón a bőrét. Kevés időnk volt felkészülni, ráadásul érzem a fáradtságot, a fásultságot a társaságon. De csakis a győzelem az elfogadható eredmény részünkről. A Nyíregyháza játéka a három légiósra épül, őket meg kell állítanunk. Ha nyerünk, akkor ott maradunk az élbolyban. Vagyis fontos számunkra a mérkőzés. Ennek megfelelő hozzáállást várok el a csapatomtól. Többen is kisebb sérüléssel küzdenek, de mindenki vállalta a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!