Szombathelyi kosárlabda

2013.11.04. 14:05

Új irányító érkezett a Falco csapatához

Szombathely - Irányítót cserélt a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata: a szlovén Boban Tomics helyére az angol Justin Robinson érkezett.

Tóth Gábor

Boban Tomics nem váltotta meg a világot Szombathelyen. Fotó: Szendi Péter

A Falco-Trend Optika KC Szombathely vezetősége hétfőn délelőtt szerződést bontott Boban Tomiccsal. A szlovén irányító enyhén fogalmazva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: öt bajnokin lépett pályára, átlagban 33 percet játszott, 8,6 pontig, 3,2 gólpasszig és 3,8 eladott labdáig jutott. Tomics helyére az angol Justin Robinsont igazolta le a Falco. Az új légiós hétfő este érkezett meg Szombathelyre, a keddi edzésen már felveszi a munkát. A 187 centis, 26 éves játékos az NCAA-ben négy éven keresztül játszott a Rider Egyetem csapatában, majd 2011-ben a görög Maroussiban kezdte a szezont és a ciprusi Apollon Limasssolban fejezte be. Tavaly 33 meccset játszott az ukrán BC Kyiv játékosaként, átlagban 10,7 pontot dobott, 4,1 gólpasszt adott. Majd a svéd Uppsala együttesében hét találkozón 6,1 pont, 1,4 gólpassz volt a mutatója. Robinson Nagy-Britannia válogatottjában is szerepelt, a nyáron pályára lépett a szlovéniai Európa-bajnokságon, ahol négy mérkőzésen 2,3 pontot átlagolt. A légiós tíznapos próbajátékon vesz részt. Pályára lép a Sopron, majd a Szeged ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!