Kőszeg

2015.03.25. 13:09

Magyar bajnokságra készül a BE-JÓ csapata

Kőszeg, Győrszentiván - A Magyar Látványtánc Sportszövetség Nyugat-magyarországi Területi Bajnokságán három arany és három ezüst minősítést nyert a Bersek iskola BE-JÓ tánccsoportja.

Horváth Márta

A Magyar Látványtánc Sportszövetség Nyugat-magyarországi Területi Bajnokságát Győrszentivánban rendezték meg. Ezen az országból összesen 1000 benevezett koreográfiából az öt fős zsűri 178 táncot tekintett meg. A kőszegi BE-JÓ Táncegyüttes is képviselte iskoláját és városát két korcsoporttal: a már profi középiskolásokkal és a kezdő felső tagozatosokkal.

A BE-JÓ Táncegyüttes tagjai örültek a szép elismeréseknek. Fotó: Horváth Márta

– A fárasztó, izgalmakkal teli délután és este után az eredményhirdetéskor nagy boldogság volt a lányoknak, hiszen három arany és három ezüst minősítést kaptak a produkcióikra – újságolta örömmel Horváth Márta, a táncegyüttes művészeti vezetője.

Arany minősítést kapott kezdő kategóriában, junior korcsoportban a „La Rotta" című történelmi társastánc és a felső tagozatosok mazsorett produkciója, a „Latin forgatag" is. Profi kategóriában, felnőtt korcsoportban ezüst minősítést érdemelt ki a zsűritől Tolnay Veronika szóló éneke „Magányos csónak" címmel, valamint Baranyai Katalin és Bánadi Andrea mazsorett duója, a „Monti csárdás" elnevezésű mazsorett formáció második helyezést szerzett.

A BE-JÓ legújabb ének és tánc formációja – ezt „Gyöngy az óceánban" címmel adták elő Tolnay Veronika énekével, a „Titanic" film leghíresebb dalára – rögtön az első megmérettetésen arany minősítést kapott.

A kőszegi táncosok valamennyi produkciója kiérdemelte, hogy májusban részt vegyen Budapesten, a magyar bajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!