Kőszeg

2015.11.20. 11:42

Ágyút is vittek Tihanyba a kőszegiek

Kőszeg - Először vettek részt a kőszegiek a Tihanyi Gardafesztiválon, de az ipartestület halászleve máris arany minősítést kapott.

Cseszkó Tamás

Idén Kőszeg városa volt a díszvendége a Tihanyi Gardafesztiválnak, a hétvégi Balaton-parti rendezvényen több ezren vettek részt. Huber László, Kőszeg polgármestere lapunknak elmondta: a tihanyi polgármesterrel a Falvak és Városok Szövetségében kötöttek jó barátságot, így jött a meghívás a neves eseményre.

- Az ipartestület a kőszegi Orsolya-napi vásáron már főzött kiváló halászlét, ezért felkértem őket, hogy itt is mutassák meg tudásukat -mondta a polgármester.

A képen a sárvári és kőszegi csapat tagjai, valamint Huber László, Ágh Tóth Ágota, Ágh Péter, Máhr Tivadar (fotó: Cseszkó Tamás)

A csapat aztán igencsak kitett magáért, még különdíjat is kaptak, elnyerték a legszórakoztatóbb csapat címet. A főzőmesterek ugyanis abban a jelmezben érkeztek, amelyet az Ostromnapokkor is viseltek, ágyúval, fegyverekkel hívták fel magukra a figyelmet. Az ágyúszó a Kopasz dombon még monumentálisabb volt, a jelenlévők testközelből tapasztalhatták meg, milyen a tihanyi visszhang. A kőszegiek rabokat is vittek magukkal, ők kalodába zárva szórakoztatták a közönséget, a hölgyeknek pedig puszit is adtak némi aprópénz fejében. - Estére rendesen megdagadt a becsületkassza - mondta el Huber László.

A halászléfőző versenyen végül arany minősítést kaptak a kőszegiek, a zsűri elnöke az ismert televíziós szakácsmester, Benke László volt. - Azt mondta, hibátlan a halászlevünk, de a tálalásra jobban oda kell figyelnünk - árulta el a polgármester.

A rendezvényen fellépett a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes is. A kőszegieken kívül a sárváriak is ott voltak Tihanyban, a sárvári fúvószenekar tagjai nem először vettek részt a gasztronómiai versenyen. Máhr Tivadar alpolgármester, (a fúvószenekar tubása) azt mondta, rendkívül jó csapatépítő lehetőség a gardafesztivál, ahol gyönyörű miliőben tudnak egy jó napot eltölteni. - Tihany szépsége még a rossz időért is kárpótolt - fogalmazott az alpolgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a sárvári csapat idén is ezüst minősítést kapott, akárcsak tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!