Kőszeg

2016.08.28. 14:05

Az Eb-n összejött az aranyérem is

Vantaa/Kőszeg - Remek eredményekkel tért haza Finnországból, a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságáról a veterán kőszegi úszó, Nádasdy József.

Tóth Gábor

- A májtranszplantációs műtétem 2010-ben volt, az orvosok javasolták, hogy sportoljak minél többet, én pedig megfogadtam a tanácsot - utalt a kezdetekre a 64 esztendős Nádasdy József. - Úszómester, úszóoktató voltam, az úszás mindig is közel állt hozzám, értelemszerűen ezt a sportágat választottam, 2011 óta úszok versenyszerűen. Meggyőződésem, hogy az úszás segítette a felépülésemet.És az eredmények is egyre jobbak lettek.

Először az országos bajnokságokon remekelt a kőszegi sportember, majd válogatott lett, és jöttek a nemzetközi versenyek. A 2013-as, Dél-Afrikában rendezett világjátékokról három bronz-, egy ezüstéremmel tért haza, a 2014-es krakkói játékokon három bronzérem jött össze, 2015-ben pedig három ezüst-, egy bronzérmet gyűjtött be Argentínában.

 

Augusztusban Finnország, Vantaa városa adott otthont a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságának - Nádady József ismét remekelt.- Nagyon készültünk az Eb-re, a torna előtt edzőtáborba vonultunk - árulta el Nádasdy József. - A sok munka meghozta a gyümölcsét, sikeres Eb-t futottam, a számtalan ezüst- és bronzérmem mellé végre begyűjtöttem a várva várt aranyérmet! Több számban is medencébe szálltam: 100 m mellen nyertem, 50 m mellen második, 100 m háton pedig harmadik lettem. Sokat köszönhetek az edzőmnek, Karvalics Péternek, a kőszegi és a szombathelyi uszoda vezetőségének, Kőszeg önkormányzatának.

Egyébként nagyon jól szerepelt a magyar válogatott Finnországban, Az összesített éremtáblázaton a második helyen végeztünk 35 arany-, 32 ezüst- és 28 bronzéremmel. Szerencsére a nemzetközi versenyekre anyagi támogatást kapunk a Magyar Olimpiai Bizottságtól és a szervátültetettek szövetségétől, de nekünk is kell némi anyagi áldoztat hoznunk. Bízom benne, hogy még sok sikeres verseny áll előttem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!