Kőszeg

2014.10.05. 18:25

Boldog ovisok

Lukácsháza – 120 millió forintos támogatásból újították fel a lukácsházi Gyöngyház Egységes Óvoda és Bölcsőde épületét.

Tóth Csongor

Szafián Petra ötödik osztályos tanuló mondott verset a felújított óvoda átadóján, amelyre sok kisgyermek és szülő látogatott el. – Sok ember összefogására és munkájára volt szükség, hogy megvalósuljon az álmunk – mondta köszöntőjében Virág János, Lukácsháza polgármestere.

Az intézményt 1974-ben alapították, most a Nyugat-dunántúli Operatív Programon nyertek 120 millió forintos támogatást. Azért is volt öröm az átadás, mert az intézmény idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját. A beruházás előtt az intézmény két távolabbi épületben működött három zsúfolt, kicsi csoporthelyiséggel. A felépült korszerű, mai igényeknek megfelelően tervezett épületegyüttesben felújított csoportszobák várják az óvodásokat. Épült logopédiai foglalkoztató, egyéni fejlesztő szoba, tornaszoba, elkülönítő helység is. Az intézmény vezetője új irodában, nevelői pedig nevelőtestületi szobákban rendezkedtek be. Teljes akadálymentesítést végeztek el, új játszóudvart építettek és új, háromszáz adagos konyhát is kialakítottak.

– Ma, amikor negyvenéves az óvoda, és felavatjuk a bővített épületet, akkor tulajdonképpen megújítjuk azt a szövetséget, ami a településen élő gyermekekért köttetett negyven esztendővel ezelőtt – mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a megnyitón, hozzátéve, az a cél, hogy boldog oviskora lehessen az itt élő gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!