Kőszeg

2015.07.06. 10:12

Európa-bajnok kőszegi táncosok - Csúcson a negyedszázados Dance Jam

Kőszeg - A Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetsége EurOpen versenyén neves hazai és külföldi táncegyesületek között diadalmaskodott a Dance Jam. A megszerzett két első, egy második, egy harmadik helyezésükkel bizonyították: helyük van a táncosok élmezőnyében.

Némethy Mária

A 25 éves jubileumát májusban nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte a Dance Jam Tánccsoport. A megérdemelt pihenés azonban váratott magára, hiszen az európai verseny után Balatonfüreden, a Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa-bajnokságán a  táncosok hét  versenyszámmal vettek részt az eseményen. Több kategóriában, népes mezőnyben, jól képzett ellenfelekkel kellett megküzdeniük. Gyermek korcsoportban duó-trió kategóriában a Valahol a kettő között című koreográfia Európa-bajnok lett. A produkciót táncoló Hanák Rebeka, Galambos Eliza, Béres Zsófia ebben az évben szinte minden versenyt megnyert! Így megérdemelten kapták az Év Táncosa címet a tánccsoport jubileumi gáláján.

A rengeteg sikert elért, Európa bajnoki címet szerző trió három tagja: Galambos Eliza, Béres Zsófia, Hanák Rebeka (Fotó: Dance Jam Tánccsoport)

Szintén Európa-bajnok lett az Emlékek ölelése című koreográfia. Bár az ötödik és hatodik osztályos tanulók csak az idén kezdtek el országos és nemzetközi szinten versenyezni, kitartó és odaadó munkájuk meghozta gyümölcsét, hiszen „A” kategóriában léphettek a dobogó legmagasabb fokára. Az Összefonódás és a Társas magány koreográfia második helyezett lett. A Változó körök csoportos produkció és Lakatos Mirella Csak lélegezz szólója negyedik lett, míg Németh Anna Éltető  álmok szólójával a kilencedik helyen végzett.

A szövetség minden évben rendez egy gálát, amelyet a Duna Televízió is közvetít. Ebbe a műsorba a legjobb tánccsoportok kapnak meghívást, így igazi kihívás ide bekerülni. Idén is, mint eddig minden évben, a Dance Jam tánccsoport is részese volt az ünnepségnek, melyre az Európa-bajnokságon  került sor.

- Az eredmények mögött rengeteg edzéssel töltött óra van. De megérte! Köszönet és hála a szülőknek, a Béri Balog Ádám Iskola és Kőszeg város vezetésének, akik támogatása nélkül nem érhettek volna el ilyen nagyszerű eredményeket, melyekkel városuk hírnevét öregbítik - közölte a sikerektől joggal boldog művészeti vezető, Földesiné Németh Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!