Kőszeg

2015.09.02. 15:24

História-futás vasárnap Kőszegen

Kőszeg - Sorozatban 32. alkalommal rendezik meg a História-futást szeptember 6-án, vasárnap a kőszegi ostrom tiszteletére.

Horváth Erika

Az 1532. évi kőszegi ostrom 484. évfordulója tiszteletére is többször eldördül majd a startpisztoly vasárnap, több korcsoportban, különböző távokon mérhetik össze tudásukat a futók. A verseny központja a kőszegi Fő tér, innen rajtolnak és érkeznek célba a mezőnyök.

Vasárnap 13.15-től a fiataloké a terep. Negyedórás különbségekkel összesen hét korcsoport futhat 6- 18 évesekig, a legkisebbek távja mintegy 300, a legnagyobbaké 2500 méter.

Az ostromot idéző 1532 méteres utcai tömegverseny 15 órakor rajtol. Ide bármilyen korosztályú hobbifutók nevezhetnek. Sőt, legalább nyolcfős munkahelyi, baráti, egyesületi csoportok is, akik együtt egységes öltözékben teljesítik a távot; a legjobbakat díjazzák.

A profik 9 kilométeres utcai futóversenyét 15.30-kor indítják (persze indulhatnak amatőrök is), a távot három körben kell teljesíteniük a résztvevőknek. A História-kupáért kiírt abszolút verseny mellett négy korcsoportban is hirdetnek eredményt.

Előzetesen nevezni online-módon is lehet, a verseny napján pedig 10- 14 óráig személyesen a Jurisics-vár külső udvarán. A rendezvény ideje alatt bemutatót tart a Kőszegi Fitt-Box Egyesület, 16.30-tól pedig Kőszeg Város Fúvószenekara térzenével szórakoztatja a nagyérdeműt. Az eredményhirdetés várhatóan 17.30-kor kezdődik a Fő téren, illetve a 9 km-es és korosztályos verseny résztvevői számára ekkor ejtik meg a tombolasorsolást is. További információ Kőszeg város honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!