Kőszeg

2015.10.13. 18:31

Hitközség alakult Kőszegen

Kőszeg – Immár 71 év telt el azóta, hogy megszűnt a zsidó élet Kőszegen. Tegyük gyorsan hozzá: 2015 júniusáig.

A polgári jogszabályok, valamint a zsidó vallási törvények alapján megalakult a Kőszegi Izraelita Hitközség abból a célból, hogy a működési területén (Vas és Zala megyékben) gondoskodjék a vallási élet fenntartásáról, felekezeti rendezvények megszervezéséről. Céljaik közé tartozik még – lehetőségeinek függvényében – Kőszeg társadalmi feladatainak segítése, kulturális életének támogatása. A Kőszegi Izraelita Hitközség jövőbeni szándékai között szerepel az is, hogy a meglévő budapesti, illetve a keszthelyi kapcsolatán kívül keresi az együttműködési lehetőségeket Eisenstadttal (Ausztria), Komárnoval (Szlovákia) és Petah Tiqvával (Izrael).

A tizenöt főt számláló, kőszegiekből és szombathelyiekből álló, jelenleg a programját és a költségvetését összeállító vallási közösség várja azok jelentkezését is, akik az alapszabályzatukban rögzítetteket elfogadják.

A Kőszegi Izraelita Hitközség az elnöki feladatok ellátásával Mezei Pétert bízta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!