Kőszeg

2015.03.31. 06:45

Illegális fémtelepet találtak a pénzügyőrök Kőszeg közelében

Kőszeg – Illegális fémtelepre bukkantak a vám- és pénzügyőrök a város közelében. Egy tonna rézkábelt, vas- és alumíniumhulladékot foglaltak le, amelyet most egy szombathelyi telephelyen tárolnak. A zugkereskedő pénzbírságra számíthat.

Szombathelyi Médiaközpont

Rézkábelek, kerékpáralkatrészek, régi, fémvázas babakocsik is vannak abban a hulladékkupacban, amelyet a pénzügyőrök közérdekű bejelentést követően foglaltak le Kőszeg közelében. Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy lomtalanítások alkalmával és hulladéktelepekről gyűjtötte be a fémet, majd értékesítette azt. Fémkereskedelmi engedéllyel azonban nem rendelkezett. Nem ez volt az első alkalom, hogy fémhulladékot adott el.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

A környékbeli fémkereskedők adatainak vizsgálata során kiderült, hogy 2014 januárjától kezdve az ingatlan tulajdonosa 46,5 tonna fémhulladékot adott le – mondta el Cséve Szabolcs százados, a Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság szóvivője. A most lefoglalt hulladék értéke 150 ezer forint, a bírság ennek a háromszorosa lehet. A büntetés összege tovább nőhet, ha lezárul a korábbi kereskedelmi tevékenységre vonatkozó vizsgálat.Minden ötödik fémkereskedelmi ellenőrzés során feltárnak valamilyen szabálysértést Nyugat-Dunántúlon. Ezek többsége   adminisztratív hiba. Tavaly három illegális fémtelepre bukkantak a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!