Kőszeg

2016.05.25. 13:08

Képviselő-testületi ülés lesz csütörtökön Kőszegen: defibrillátort szeretne a város

Kőszeg – A többi között a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. számol be az anyagi helyzetéről a kőszegi képviselő-testületi ülésen csütörtökön.

Simán Klára

Az egyik fő napirendi pont a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. beszámolója lesz. A cég megfelelően tudta teljesíteni a feladatát, nehéz anyagi helyzete ellenére is. A lakosságnak jó hír, hogy a hulladékkezelés és egyéb szolgáltatások díja évek óta nem változott, azonban emiatt tavaly keletkezett némi vesztesége a – nonprofit rendszerrel működő – cégnek, a helyzetet végül is egy pályázat segítségével sikerült kezelni – igaz, ebben az önkormányzatnak is segítséget kellett nyújtania.

Az említett helyzetben a cégnek esélye sincs arra, hogy a már igencsak amortizálódott eszközparkját felújítsa, így az önkormányzat jóváhagyott korábban egy ötmillió forintos támogatást a cég számára, amelyből egy – ha nem is vadonatúj, de – jó állapotú, használt szemétszállító járművet tudott venni a vállalat. Ez a húszéves kocsi május első napjaiban állt munkába. Csütörtökön a teljes gazdálkodásáról számot ad a cég.

A parkosításról, a lakásbérbeadásról, a műszaki tevékenységről is hallhatnak a képviselők. Most járdafelújítás zajlik a Strand sétányon, az Űrhajósok útján és a Hunyadi út végén. A kátyúzás is elkezdődött – ez idén a második ilyen munkavégzés.

A cég a közmunkaprogramról is beszámol, a nyári szezon ugyanis most indult el.

Az első napirendi pont tehát a beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi munkájáról, mérlegbeszámoló. Ezt követően ismét beszámoló következik a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága ekkor a 2015. évi munkájáról szól majd.

A harmadik napirendi pont a Csillaghúr program jóváhagyása. Ezt követően az önkormányzat beszerzési szabályzatának elfogadása következik, majd Kőszeg Város és Térsége Társulása társulási megállapodásának módosítása. Ezt követi az önkormányzat „Ifjúsági Cselekvési Tervének” elfogadása, majd a „Helyi foglalkozatási együttműködések” című TOP pályázat előkészítése. Utána a „Naperőmű park fejlesztésének megvalósítása Kőszegen” pályázat előkészítésére nyílik lehetőségük a városatyáknak.

A napirendi pontok között szerepel az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására pályázat beadása: Temető utca felső szakasz és a Károlyi Mihály utca Temető utcától a Bercsényi Miklós utcáig tartó szakaszának felújítása. A képviselők elbírálják a Kőszegi Futball Club pályázati támogatási kérelmét is. A napirendi pontok között szerepel a többi között a „Polgárőr Város” cím elnyerésére vonatkozó pályázat benyújtása is, valamint a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatási kérelme defibrillátorkészülék beszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!