Kőszeg

2016.05.06. 14:27

Két újabb győzelem

Kőszeg - A kőszegi Dance Jam tánccsoport a helyi versenyek sikerei után az országos megmérettetéseken is remekelt.

Munkatársunktól

A modern és kortárs tánc berkekben a legrangosabb ítélt fesztivált a Táncpedagógusok Országos Szövetsége rendezi minden alkalommal. A magas színvonalú versengésen az ország legjobb amatőr táncegyüttesei, alapfokú művészeti iskolái mérik össze tudásukat szigorú, szakértő zsűri előtt. A kőszegi táncosoknak és vezetőjüknek régi vágya volt, hogy ezen a versenyen diadalmaskodjanak. A junior fesztiválon valóra vált az álmuk, három díjat is nyertek.

A Pipacsok virulnak bársony szirmaikkal koreográfia 3. díjat, a Szelek szárnyán duó 2. díjat, a Szürke képzetek pedig első díjat kapott.

A következő napon a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének országos bajnokságán kellett bizonyítaniuk. A késő estébe nyúló versenyen a lányok nemcsak tánctudásukról tettek tanúbizonyságot, kitartásból, alázatból is jelesre vizsgáztak. A szóló kategóriában 22 induló volt, mindannyian rendkívül képzettek.

Hanák Rebeka beküzdötte magát a döntőbe, és a Virágos rét közepén című koreográfiával a rendkívül értékes 4. helyet szerezte meg. Mindkét csoportos koreográfia első helyen végzett, így automatikusan kvalifikálta magát a június elején zajló EurOpen Modern Dance Championship-ra.

Pihenésre tehát nincs idő, ismét gőzerővel készülnek a nemzetközi versenyekre. Addig is szerepelnek a kőszegi és megyei rendezvényeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!