Kőszeg

2014.05.30. 15:30

Kitüntetést kapott a kőszegi gimnázium tanára

Pénteken Budapesten, az idei OKTV díjátadóján „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” kitüntetést kapott Bancsó Andrea, a Jurisich Miklós Gimnázium tanára.

Némethy Mária

Nagy öröm a kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumban Bancsó Andrea biológia-kémia szakos tanárnő országos kitüntetése. Neki 1987-től első és egyetlen munkahelye a kőszegi gimnázium, ahol nemcsak felkészültsége, de a tehetség felismerése és gondozása is példaértékű. Fakultáción, a végzősök közép- és emelt szintű érettségi vizsgára történő felkészítésében is mindig nagyon igényes.

Igazgatója, Horváthné Kutasi Mária szerint szaktanári, nevelői magatartását a szigor és a következetesség jellemzi, de vezet önismereti foglalkozásokat is. Legjobb tanítványai bekapcsolódnak a különböző, országosan szervezett tehetséggondozó projektekbe, ugyanakkor a hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában az indulástól részt vesz. A többlettudás megszerzése érdekében, 2003-ban elvégezte a Debreceni Egyetem „tehetség és fejlesztése” szakot, amely pedagógusi szakvizsgával egyenértékű. Tantárgyaiból eredményesen készíti fel diákjait évek óta az országos tanulmányi versenyekre.

Már többen döntősök voltak a középiskolások országos tanulmányi versenyén (OKTV), ám az idén a tanárnő elérte a csúcsot: biológiából első helyezett lett tanítványa, Szopori Kata.

Katáék öten testvérek, szombathelyiek. Kérdésünkre elmondta: a Semmelweis egyetemre felvételizik, kutatóorvosnak készül, onkológiával akar foglalkozni, s hogy igen sokat köszönhet tanárnőjének, Bancsó Andreának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!