Kőszeg

2016.08.12. 17:25

Közös busz és vasút - Közlekedésfejlesztés1,8 milliárd forintból

Kőszeg - Csaknem kétmilliárd forintos közlekedésfejlesztésre pályázik a város. Összevonnák a vasúti és a buszos pályaudvart is.

Turbók Attila

- Amennyiben sikeresek lesznek pályázataink és megkapjuk a KRAFT-program kiegészítő támogatását is, úgy közel 1,8 milliárd forint forrásból nagy léptékű közlekedésfejlesztést tudunk majd végrehajtani Kőszegen - jelentette ki lapunknak Huber László polgármester.

A fő hangsúlyt a városon belüli kerékpáros-közlekedés feltételeinek a javítása kapja, mely fejlesztés tulajdonképpen már elindult az új egészségházhoz vezető gyalogos- és kerékpárút átadásával. A folytatás a Gábor Áron utcán át fog vezetni, egészen a Pogányi útig, aminek a teljes kiépítése is a közeljövőben várható. Ennek eredményeként jelentős mértékben fog csökkenni a Rákóczi-Rohonci utak kereszteződésének forgalma. A városon kívül az Abért-tóig és az osztrák határig épül majd kerékpárút - jelezte Huber László.

Huber László polgármester  Fotó: Turbók Attila

- A közösségi közlekedésben is nagy változás lesz, az autóbusz-pályaudvart áthelyezzük a vasútállomásra, ahol a GYSEV-vel közösen korszerű közlekedési csomópontokat alakítunk ki. Ehhez kapcsolódik majd a helyi autóbusz-közlekedés fejlesztése is - mondta Huber László. A polgármester elmondta azt is, hogy a Zöld város prog-ramban építik át a Városmajort, melynek legfontosabb célja a piac megújítása, parkolóhelyek növelése és új zöldfelületek kialakítása.

Ebből a zöldesítésből reményeik szerint jut majd a Várkör keleti részére is.

A pályázatokat már beadták, amennyiben ezek támogatást kapnak, úgy még idén megkezdhetik a részletes tervezést, majd a jövő év vége felé a kivitelezést is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!