Kőszeg

2015.03.05. 19:41

Miért bilincselték meg és ültették rendőrautóba a kőszegi férfit? - Nézze meg videón!

Bilincsben vitték el a rendőrök csütörtök délután Kőszegen a helyi K.I.-t. A balhét a férfi két gyermeke is végignézte. Az esetről egy amatőr videófelvétel is készült, amely eljutott szerkesztőségünkhöz.

Tóth Csongor

- Sima közúti igazoltatás volt, az erre irányuló rendőri felszólításnak azonban nem akart eleget tenni K.I., inkább lenyomta a központi zár gombját - mondta el a Vas Népének az eset egyik szemtanúja. A szemtanú állítása szerint, miután a rendőrök kirángatták az autójából, továbbra sem nyugodott meg a férfi. A szemtanú úgy látta, hogy nekiesett az egyik rendőrnek, és meg is rúgta. Az már a hozzánk eljutott felvételen is látható, hogy leteperték, megbilincselték, és rendőrautóba ültették a férfit, ám rúgás nem látszik.

Információink szerint K.I.-nek nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel, nemrégiben komoly port kavart az az eset, amikor egy értelmi sérült helyi lakost bántalmazott.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi jogosítvány nélkül vezetett. Ilyenkor a rendőröknek kötelességük előállítani a sofőrt. Ahogy pedig az a videón is látható, ez az ember ellenállt az előállításnak. Ezért bilincselték meg és ültették be az autóba a járőrök. Rúgás nem történt, tudtuk meg, hiszen az ilyen jellegű cselekmény bizonyos helyzetekben hatóság elleni erőszaknak vagy bántalmazásnak minősülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!