Kőszeg

2015.07.29. 12:40

Miller Zoltán naptáncot járt Kőszegen

Kőszeg – A szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékok stábja szerdán délelőtt a kőszegi SOS Gyermekfalu lakóinak szerzett meglepetést. Miller Zoltán még naptáncot is járt, hogy kellemesebbre forduljon az idő.

Ölbei Lívia

Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója a meglepetés-műsor mellé húsz belépőjegyet hozott magával. A minikoncertet követő vendéglátással (rétessel, pogácsával) szintén a vendégek készültek. Kiss Barna azt mondja, fontosnak tartja, hogy ne szakadjon meg a jótékony célú hagyomány. És bár a délelőtti órák nem feltétlenül kedveznek az éneklésnek, a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták Trokán Annát és Szabó P. Szilvesztert, akik ízelítőt adtak az Édeskettes hármasban című zenés Neil Simon-komédiából. A zenekart ezúttal Zádori László karmester helyettesítette a billentyűk mellett. Miller Zoltán nosztalgikus húrokat pendített meg, amikor saját gitárkísérettel az Emberek zenekar slágerét idézte: „Süt a nap, nehogy szomorú légy, ez lehetne százszor is rosszabb." Még naptáncot is járt hozzá, a cél érdekében. És bár a nap egyelőre nem sütött ki, a kőszegi vendégség elérte célját. A gyermekfalu lakói ajándékokkal hálálták meg az iseumi stáb föllépését, közös fotók készültek.

De a legszebb mégiscsak az volt, amikor Papadimitriu Athina – Trokán Anna „szintén színész" édesanyja – legkisebb lányával, Magyar Rékával „műsoron kívül" dalra fakadt a pogácsásasztal mellett. Mint kiderült, Szabó Tamás szerdán ünnepelte hetedik születésnapját, ráadásul szeptembertől a rumi speciális iskolában tanul majd. Ennél fantasztikusabb, kedvesebb és emlékezetesebb ajándékot nem is kaphatott volna. Ajándék volt ez a dal mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!