Kőszeg

2015.04.24. 11:24

"Most végre megvagy, te rohadék!" - A Kőszegi Járásbíróság tárgyalja a fogyatékkal élő fiatalember ellen elkövetett vétségeket

A járásbíróság kedden tárgyalja annak a vádlottnak az ügyét, aki egy fogyatékkal élőt rágalmazott, majd ököllel arcon is ütötte.

Bajdó Bettina

A Kőszegi Járásbíróság április 28-án (kedden) 8 óra 15 perctől tárgyalja a K. I ellen indult büntetőügyet. A Kőszegi Járási Ügyészség kettő vádiratában akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, illetve aljas indokból elkövetett rágalmazás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A súlyos testi sértés vonatkozásában a vádirat lényege szerint a vádlott 2014. november 20-án reggel a kőszegi Fő téren, egy kávézó előtt tartózkodó értelmi fogyatékos sértetthez lépett, majd azt mondta neki, hogy „Gyere, most megyünk a rendőrségre, most végre megvagy, te rohadék, vedd le a szemüveged!”.

A sértett a felszólításnak nem tett eleget, ezért a vádlott ököllel arcon ütötte, majd többször megrúgta. A sértett sérüléseinek tényleges gyógytartama - szövődménymentes gyógyulás esetén - 28 nap volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!