Kőszeg

2015.05.29. 13:34

Polgári esték: miniszterelnök járt Kőszegen

Kőszegen tartották az Észak-Vas megyei polgári esték májusi találkozóját, amelyen ezúttal Boross Pétert, Magyarország egykori miniszterelnökét látták vendégül.

Cseszkó Tamás

A Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény igazi történelmi helyszín. Az egykori katonai alreáliskola épületében tanult többek között Boross Péter, a rendszerváltás utáni második magyar miniszterelnök is, aki most Ágh Péter meghívására érkezett egykori iskolájába. A rendezvényen sok helyi vett részt, de a környező településekről is többen megtisztelték az előadót.

- Sárváron Tuzson Bence, a Fidesz frakciószóvivője, Celldömölkön Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a polgári esték vendége. Ezeknek a rendezvényeknek az a céljuk, hogy fórumot adjunk a világ és hazánk előtt álló kihívások megtárgyalásához. Kőszegen egy olyan vendéget üdvözölhetünk, akinek diákként e város volt az otthona - fogalmazott köszöntőjében Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Ágh Péter, Boross Péter, Básthy Béla (fotó: Cseszkó Tamás)

A rendezvényt Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere moderálta, aki számos fontos kérdést tett fel az előadónak. Boross Péter felidézte kőszegi éveit.

- 1938-ban, tízévesen kerültem Kőszegre, mert akkor még nyolcosztályos iskolák voltak. Osztatlan falusi elemiből kerültem ide - mondta Boross Péter. Bár ma sokan hüledeznek, hogyan lehet egy tízéves gyermeket 200 kilométerrel arrébb küldeni Somogyból, akkor ez volt a természetes. A fiatalok internátusban tanultak, főleg a nem nagyvárosi gyermekek.

- A szüleim nemzedéke Trianon nemzedéke volt, és ebből a fájdalomból nem sikerült kigyógyulniuk - mondta Boross Péter. - Hazaszeretetre neveltek minket Kőszegen - hangzott el.

A jelenlegi politikai helyzet kapcsán Boross Péter kiemelte, a Jobbikot és a baloldalt teljesen kormányképtelen erőnek tartja. A szélsőjobboldal kapcsán elmondta, a korábbi otromba kifejezéseket, cselekedeteket nem követték tettek, nem zárták ki a tagokat a pártból, ezért is hiteltelenek.  A jelenleg zajló folyamatokat elsősorban anarchista csoportok "habverésének" és egyes ellenséges médiatermékek működésének tudja be.

- Bár vannak dolgok, amelyekkel én sem értek egyet, a kiindulópont mégis az, hogy a Fidesz az egyetlen hiteles kormányzóképes erő Magyarországon, hiszen nincsen más olyan politikai csoport a palettán, amely jobban tudna kormányozni. Ezért 2018-ban is a Fidesz győzelme szolgálja az ország érdekét - húzta alá Boross Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!