Kőszeg

2016.05.26. 12:06

Tetszett a Csillaghúr a kőszegi városatyáknak

Kőszeg - Több szempontból is fontos, hogy a városban működjön egy TDM szervezet. A turizmusfejlesztésről és a Csillaghúrról is tárgyaltak ma a városatyák.

Simán Klára

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület hosszú évek óta végez turisztikai feladatokat a kőszegi önkormányzat megbízásából. Ezek közül kiemelendő a városi tourinform iroda működtetése, a városra vonatkozó turisztikai jellegű információk gyűjtése, rendszerezése és továbbítása a vendégek felé, illetve a turizmusban érdekelt szereplők együttműködésének koordinálása. Az egyesület több turisztikai projektet is lebonyolított, illetve együttműködő partnerként vett ilyenekben részt.

A város utoljára 2007-ben készített turizmusfejlesztési koncepciót, melynek szellemében számos projekt megvalósult. A többi között ilyen a belváros és Jurisics-vár felújítása, az Alpannonia projekt, Kőszeg nagy rendezvényeinek fejlesztése, új zöld területek kialakítása, nyilvános illemhelyek, játszóterek létesítése. Az elért eredmények áttekintése, illetve a Hétforrás programban megjelölt fejlesztési célok és irányok felülvizsgálata, aktualizálása érdekében a városvezetés megbízásából készítette el az egyesület a Csillaghúr programot. A megbízásban fontos szerepet kapott, hogy Kőszeg közvetlen térségével, a 16 települést felölelő Írottkő Natúrparkkal együttműködve kívánja megszólítani vendégeit, a turistákat.

fotó: Unger Tamás

- A 67 oldalas program az elemző részeken túl számos fejlesztési, intézkedési javaslatot is tartalmaz, melyek megvalósításában az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak, de az intézményeknek és a civil szervezeteknek is bőven akad majd teendője. Kiemelt feladatként jelenik meg a turisztikai marketing feladatokat ellátó TDM szervezet létrehozása, illetve a 64 javasolt projekt, intézkedés leszűkítése a legfontosabb és legreálisabban megvalósítható kulcsprojektekre – közölte kérdésünkre a várost az Írottkő Natúrpark Egyesületben képviselő Básthy Béla alpolgármester.

Címkék#Kőszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!