Kőszeg

2016.11.05. 10:47

Történelmi makettek Kőszegen

Kőszeg – Hetedszer rendezte meg makett-versenyét, találkozóját és börzéjét a Kőszegi Makett Klub. Az ’56-os forradalom hatvanadik évfordulója is kiemelt figyelmet kapott.

Bakos Ágnes

– Rengeteg olyan harcjármű van, amelyek abban az időszakban, éppen a forradalomban is részt vettek. Külön díjazzuk azokat, akik történelmi hűséggel jelenítik meg ezeket – mutatta be a hetedik találkozó különlegességét Kiss Gábor, a Kőszegi Makett Klub elnöke. Autók, repülők és rengeteg különlegesség makettjét sorakoztatták fel a különleges hobbi hódolói. A saját munkái közül egy még készülő, második világháborús harckocsit mutatott az egyesületi elnök. Amilyen kicsi, olyan élethű a lánctalpas: a koptatása és a rozsdásodása, és még az árnyékolásra is figyelnek a makettezők. Az utánpótlásra is igyekeznek hangsúlyt fektetni, bár a virtuális, online játékokkal nehéz felvenni a versenyt, ha a gyerekek, fiatalok figyelméről van szó.

A celldömölki makett klubból Tóth Attila, Bertalan Balázs és Molnár István Fotó: Unger Tamás

A szombati, kőszegi programon külön sarkot rendeztek be, ahol a gyakorlott makettezők megmutatták a fiataloknak, mi a tökéletes makett titka, és azt is, ők miért szeretik ezt a hobbit. Érkeztek gyakorlott makettezők szerte az országból: Mosonmagyaróvárról, Celldömölkről, Tapolcáról, Pápáról, Kapuvárról, Budapestről és Zalaegerszegről. Megtöltötték a kőszegi Jurisics-vár lovagtermét egy kis militarista történelemmel, pontosabban annak makettjeivel – részben az '56-os események tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!