Kőszeg

2014.12.10. 19:25

Új parkolási rendet? A képviselő javaslatát a városvezetők ellenzik

Kőszeg - A Rákóczi utca 6. szám előtt tartott tegnap sajtótájékoztatót Tóth Gábor városi képviselő új parkolási ötletéről.

Némethy Mária

Tóth Gábor, az Összefogás Kőszegért Egyesület városi képviselője szerda délután sajtótájékoztatón ismertette: átalakítaná „Kőszeg belvárosának jelenlegi kaotikus parkolási rendjét". Az Ausztriában is széles körben használt óratárcsás rendszert vezetné be, s ezzel mentesülne az első két óra parkolási díj megfizetése alól az, aki a gépkocsi szélvédője mögé elhelyezett óratárcsával várakozik.

A képviselő elmondta: jelenleg naponta parkolónként mindössze 41 forint hasznot hoz a városnak a parkolás. Ez az összeg elhanyagolható ahhoz képest, hogy egy városnyi ember életét nehezíti a fizetős parkolás.

Tóth Gábor az új szabályozás részeként bevezetné a Kőszeg Városkártyát, melynek használatával időkorlátozás nélkül lehetne parkolni. A kártya ára szimbolikus, havonta 1532 forint lenne, utalva a város török ostromának évére. A városkártya sikeres bevezetése esetén uszodai, könyvtári, múzeumi, színházi kedvezményekkel is járna.

Tóth Gábor képviselő a Rákóczi út 6. előtti parkolóautomatánál. Fotó: Némethy Mária

Az előterjesztést a képviselő december 2-án benyújtotta a testület december 18-i ülésére.

– Az ingyen parkolás olcsó kampány a képviselőnek, drága a városnak! – reagált Tóth Gábor javalatára Huber László kőszegi polgármester és Básthy Béla alpolgármester.

– Pikáns és eddig példátlan eset Kőszegen, hogy egy önkormányzati képviselő a családja üzletei előtt követel ingyenes parkolást! A javaslattevő nem számol az ötlet pénzügyi, munkaszervezési és közlekedési hatásaival. A város parkolási rendje fenntarthatatlan lenne, ha lemondanánk a bevétel körülbelül 80 százalékáról – fejtette ki álláspontját a két városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!