Kőszeg

2017.04.09. 16:50

Vége a madárzárlatnak

Kőszeg - Csütörtöktől ismét fogadnak sérült vadmadarakat a kőszegi madármentő központban. Az elmúlt hetekben madárinfluenza miatt volt ideiglenes zárlat.

Bakos Ágnes

Két hónap után lesz vége a madárinfluenza miatt elrendelt zárlatnak a kőszegi Chernel-kertben, és újranyit a Madárvédelmi Mentőközpont is - tájékoztatott az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága. Még február elején zártak be a létesítmények: a Chernel-kert nem fogadott látogatókat, a mentőközpont pedig nem fogadott beteg, sérült madarakat a madárinfluenza-járvány miatt.

Elővigyázatosságból hozták az intézkedést. Ez nem azt jelentette, hogy nem látták el a betegen talált vadmadarakat - csak nem a kőszegi központban. Április 13-ától oldják fel a korlátozást. Már aznap tartanak szakértő vezetéssel sétát a Chernel-kertben, április 18-án pedig bárki csatlakozhat az odúellenőrzéshez: megnézheti, hogy a 42 „kiadó madárlakásból" hány helyre költöztek be vadmadarak tavasszal. Szokásos lakó a széncinege, a csuszka, a kék cinege, és rendszeresen foglalnak odút maguknak nagy pelék és vörös mókusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!