Kőszeg

2016.12.30. 16:05

Zenés adomány az ünnepre

Kőszeg - A szombathelyi Isis Big Band jóvoltából adományt kaptak a kőszegi dr. Nagy László Egységes Módszertani Intézmény gyermekei.

Turbók Attila

Csillogó szemű gyermekek, közös éneklés és igazán meghitt hangulat fogadott a minap minket az egyik kőszegi iskolában. A történelmi falak megidézik Ottlik Géza Iskola a határon című művét, nem véletlenül, hiszen ez az intézmény szerepel a híres regényben. Napjainkban is diákok népesítik be a termeket, ottjártunkkor éppen ünnepelni készültek. Ez sem volt véletlen.

Hiszen rengeteg szeretetet kapunk tőlük, amiből mi is tudunk táplálkozni és előrenézni. Képzelhetünk gondolatban más utat magunknak, kérdezhetjük, mi lett volna, ha ? De végül mindig visszakanyarodunk oda, ami a miénk, hiszen ha néha mégoly nehéz is, akkor is tud édes lenni ez a teher - hangzott el egy minapi, szombathelyi rendezvényen.

Nagy Gábor, Szabó Tibor és Pintér Róbert az adománnyal
Fotó: Turbók Attila

A fenti sorokat Kaszner Éva tanítónő olvasta fel a Weöres Sándor Színházban. A levelet egy anyuka írta, akinek úgynevezett speciális nevelési igényű (SNI) gyermeke van, és csemetéje neveléséről írta meg sorait. A levelet egy jótékonysági esten olvasták fel, amelyet a szombathelyi Isis Big Band szervezett a kőszegi dr. Nagy László Egységes Módszertani Intézmény gyermekei számára.

- A zenekar koncertjére a színház térítésmentesen biztosította a helyet, a bevételt az SNI-s gyermekek javára ajánlották fel a közreműködő művészek, akik között Fekete Lindát, Németh Juditot, Szabó Tibort és Jámbor Nándort köszönthette a nagy számú közönség - tájékoztatott a jótékonysági akció ötletgazdája, Pintér Róbert. Az Isis Big Band vezetője elmondta: felemelő érzés volt a koncert végén a Neoton együttes Ha elmúlik karácsony című számát a közönséggel együtt elénekelni. A sikeres koncert bevételét nemrég Kőszegen adta át Pintér Róbert zenekarvezető és Szabó Tibor színművész Nagy Gábornak, az iskola igazgatójának.

- A csaknem 350 ezer forintos adományt természetesen az intézmény gyermekeire fordítjuk, fejlesztő játékokkal gazdagítjuk az iskolát - mondta Nagy Gábor. Az adományt az ünnepi műsor kellős közepén adta át a zenekarvezető Szabó Tibor verses kíséretében.

Nagy Gábor lapunknak megjegyezte: az Isis Big Band hagyományteremtő szándékú koncertje szívet melengető segítség az intézmény gyermekeinek. - Már előzőleg is jártam ebben az intézményben, akkoriban határoztam el, hogy minden követ megmozgatok ezért az iskoláért, próbálunk minél többet segíteni - mondta lapunknak Pintér Róbert Kőszegen. A jótékonysági koncert szervezőjét, az intézményvezetőt és a verset mondó művészt is megérintette az iskola hangulata. Nagy Gábor igazgató meg is jegyezte: ebben az épületben ismerni meg magát az embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!