Kőszeg

2014.11.21. 19:20

Az ünnepi készülődés ismét megkezdődött

Kőszeg - Az írottkő Natúrparkért Egyesület pénteken megkezdte az ünnepi készülődést: a Virágudvar kézművesgalériájában megnyílt a hagyományos adventi kiállítás.

Ölbei Lívia

Gyertyafény mutatja a Virágudvarba vezető utat pénteken este: van, aki tál kuglóffal, van, aki mézeskaláccsal érkezik, az udvar közepére állított asztalon nagy fazék forralt bor, gyógytea gőzölög. Még tűzpiros muskátli hömpölyög lefelé a fehér falakon. Megszólal a csengettyű: a házigazda, Bakos György köszöntőjében szintén megjegyzi, hogy milyen különös: advent közeleg, de még szúnyogok zümmögnek a novemberi estében, amelynek azért megérezzük a csípős leheletét is. Nagy az érdeklődés, benn, a kiállítótérben sokan máris képtelenek ellenállni a természetes anyagokból készült ünnepi kellékeknek. Bakos György elmondja azt is, hogy az utóbbi időben csökkenő éves forgalom az idén újra elérte a 2005-ös szintet.

Bakos György a házigazda szerepében elmondta: a Natúrpark elismert terméke címet 1992-ben alapították, 1993-ban rendezték meg az első hasonló kiállítást és vásárt, amely az elmúlt évek során több helyszínen megfordult, míg a Virágudvarban otthonra talált.

Regényi Hajnalka, Kiss Lajos, Kissné Baka Gyöngyi a galériában
Fotó: Unger Tamás

Mindenütt nagy érdeklődéssel fogadta a közönség a kézművesek bemutatkozását, a kiállításnak és vásárnak rangja van: pénteken is gyorsan megtelt az udvar, de lenn, a kézművesgaléria is. Koszorúk, karácsonyi díszek, más apróságok csábítanak a polcokon az ünnep hangulatának emelésére. Ahogy Bakos György fogalmaz: Sose csinálunk két egyforma adventi koszorút. Amíg a közönség nézelődött, forraltbort, aprósüteményt kóstolt, a kőszegi tornyosok fújták a magasban a Mennyből az angyalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!