Kőszegszerdahely

2015.09.11. 14:04

Híznak a malacok - A falu kedvencei az ajándékba kapott állatok

Kőszegszerdahely - A polgármester kapott már ajándékba fákat, növényeket faluja számára. Most két malac érkezett.

Némethy Mária

A két malac lehetnek úgy 35-40 kilósak a polgármesteri fogadóiroda mögött, egy régi ólban éli világát. Közmunkások etetik őket, de már a falusiak is hordanak nekik uborkát, tököt, almát.

- Akit nem ismernek, azt megharapják, úgyhogy vigyázni kell velük - int óvatosságra Takács Péter polgármester, aki nevetve meséli az állatok történetét: Egy kertész kollégám Táplánszentkereszten malacok tartásával is foglalkozik, tőle kunyeráltam őket a falunak. Szívesen adta. Egy helybeli mezőgazdasági vállalkozótól búzát, árpát kaptunk ajándékba a felnevelésükhöz. Úgy számítjuk, hogy február végére 130-140 kilósak lesznek, akkor meghívjuk majd mindkettőjüket az ünnepi disznóölésre, ezzel is kifejezzük hálánkat.

Takács Péter polgármester mutatta meg a falu két malacát Fotó: Unger Tamás

Feldolgozásuk után egy éven át a kőszegszerdahelyi közösségi rendezvények étkei lesznek a malacok. Már épül a kemence ajándéktéglából , amelyben sülni fognak.

- Pénzünk nincs, hát így próbálunk gyarapodni - fejezi be a példának is kiváló történetet Takács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!