Külföld

2016.07.22. 18:16

"Anyu, élek, ne aggódj...." - egy fiatal magyar doktornő is ott volt a müncheni lövöldözés közelében

Írta haza édesanyjának egy Münchenben dolgozó fiatal orvosnő az interneten. A huszonéves fiatalasszony nem az egyetlen ezekben a percekben, aki az itthoni szeretteit próbálja nyugtatni.

Turbók Attila

- Éppen bevásárolni voltam, amikor arra lettem figyelmes, hogy az üzlet előtt mindenki fejvesztve rohan - mesélte lapunknak dr. H.N. Orsolya, aki a müncheni kórház orvosaként dolgozik a bajor fővárosban. A fiatal orvosnő nyugodt hangon telefonált haza. Mint mondta, a menekülésre természetesen ő is felkapta a fejét és követte az utcán a tömeget, az emberek az Olimpia Bevásárlóközpont felől rohantak ellenkező irányba.

- Azért azt hozzá kell tenni, nagy volt a pánik köztünk és azonnal az angol lett az általános nyelv a beszédben is, hiszen itt nagyon sok nemzet fiai menekültek - mesélte a doktornő. Hozzátette, a tömegközlekedést azonnal leállították, vele együtt mindenki taxit keresett a szakadó esőben. - A környéken állandóan szólnak a szirénák, ám annyit már most is látni, a rendőrök higgadtan intézkednek, legalább is itt mellettünk - tette hozzá. A telefonban dr. H.N. Orsolya még elmondta, München egyik külvárosában lakik, metro nélkül ő is egyénileg oldja meg - a leggyorsabb módon - a hazautazást.

Kapcsolódó cikkek:

Müncheni lövöldözés - Bajor belügyminiszter: három elkövetője és több halottja van a lövöldözésnek

Müncheni lövöldözés - Pánik München belvárosában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!