Külföld

2016.11.28. 10:34

Elektromos cigi robbant a zsebben

A baleset New York központi pályaudvarának egyik boltjában történt, melyet a biztonsági kamera végig rögzített - olvasható a 24.hu cikkében.

Egy átlagos napnak indult a múlt szerdai az üzletben, amikor is Otis Gooding, az egyik eladó nadrágzsebe füstölni kezdett, majd szikrákat és lángokat hányt, miközben a boltban tartózkodók menekülni próbáltak. Gooding igyekezett eloltani a lángokat, majd megpróbált megszabadulni az e-cigarettától.

Később a károsult ügyvédje elmondta, kliense harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és a teljes gyógyuláshoz műtétre is szüksége volt.

Nem most történt először, hogy egy e-cigi okozott tüzet és balesetet. Tavaly Kaliforniában egy helyi nőnek ítéltek meg 1,9 millió dolláros kártérítést, aki az autójában töltötte elektromos cigarettáját, mikor az felrobbant.

Forrás: 24.hu

Októberben négy washingtoni és oregoni lakos indított közös keresetet az e-cigaretták gyártói és forgalmazói ellen, mivel állításuk szerint  mindannyian ezek miatt szenvedtek égési sérüléseket.

Úgy tűnik, hogy manapság már nem csak a hagyományos dohányzás káros az egészségre, hanem az elektromos változat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!