Külföld

2010.01.13. 15:54

Késelés az egyetem: egy halott, három sérült

Henteskéssel egy embert megölt, három másik személyt pedig megsebesített szerdán egy kínai diák a dél-franciaországi Perpignan egyetemén.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Jean-Pierre Dreno államügyész tájékoztatása szerint egy magatartási zavarokkal küzdő 26 éves szociológia szakos hallgató egy 49 éves titkárnőt megölt, az egyetem három másik tanárát pedig megsebesítette, egyet közülük súlyosan.  

A támadás halálos áldozatát mellkasán és a torkán, a súlyos sérülésekkel ápolt tanárt az arcán, a karján és a lábán érték a szúrások, miközben védekezni próbált. 

A támadót a helyszínen őrizetbe vették, és jelenleg a rendőrségen folyik a kihallgatása. Tettének okai egyelőre nem ismeretesek. 

Az ügyész elmondta: a kínai diák reggel fél tízkor támadt rá egy 20-30 centiméteres hosszúságú henteskéssel a szociológia tanszéken tartózkodókra. 

A másodéves hallgatót magatartási zavarai miatt novemberben a perpignani kórházban kezelték. Félévi vizsgáit nem tette le, és a második félévre sem iratkozott be január elején. Hétfőn azonban megjelent tanárainál a szociológiai tanszéken, akik továbbra is zavaros viselkedése miatt értesítették az egyetem orvosát. 

Valérie Pécresse felsőoktatási miniszter a helyszínre utazott, Nicolas Sarkozy államfő pedig közleményben fejezte ki együttérzését az egyetemi közösséggel. Egyúttal jelezte: szeretné, ha a nyomozás a lehető leghamarabb fényt derítene a történtekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!