Külföld

2011.10.01. 15:45

Megostromolták Odesszában a rendőrgyilkos bűnözők búvóhelyét

Páncélozott harcjármű és gránátvetők bevetésével ostromolták meg szombat délután ukrán terrorelhárító egységek Odessza belvárosában azt a házat, amelyben azok a csecsen származású hivatásos bérgyilkosok rejtőzködtek, akik egy nappal korábban két rendőrt megöltek, négyet pedig megsebesítettek az elfogásukra indított akció során.

MTI

Volodimir Sablienko, az Odessza megyei rendőrség sajtószóvivője bejelentette, hogy a több mint négy órán át tartó, heves tűzpárbajjal kísért ostrom során feltehetően megölték mind a három menekülésben lévő bűnözőt, akik péntekre virradóra országúti tűzharc után oldottak kereket az őket üldöző kommandósok elől.
   
A bűnözők Odessza belvárosában egy többszintes ház földszinti lakásába vették be magukat – mondta Sablienko, hozzátéve, hogy a hivatásos bérgyilkosok állig fel voltak fegyverezve Kalasnyikov-gépkarabélyokkal, revolverekkel, gránátvetőkkel és rengeteg tölténnyel.
   
Délutáni helyszíni sajtójelentések még arról szóltak, hogy a bűnözők túszokat ejtettek. Ezt a hírt azonban az ukrán belügyminisztériumban cáfolták.
   
A lakás ellen, amelyben a bérgyilkosok elbarikádozták magukat, a terrorelhárító egységek végül páncéltörő gránátokat vetettek be. A belövésektől tűz ütött ki.
   
Ukrán hírportálok szerint az Oroszország és Ukrajna területén elkövetett számos gyilkosság és a péntek hajnali lövöldözés miatt több ezer rendőr által keresett bűnözők nyomára egy odesszai taxisofőr vezette a hatóságokat.
   
Ukrán belügyminisztériumi tájékoztatás szerint a bűnbanda egyik tagjáról biztosan tudható, hogy nem más, mint az 1982-ben Groznijban született Gyikajev Aszlan Imranovics, aki évek óta hivatásos bérgyilkosként tevékenykedett Oroszország és Ukrajna területén. Őt gyanúsítják a többi között az Ungvár melletti Baranya (Baraninci) községben idén júniusban elkövetett kettős gyilkossággal, amelynek két áldozata egy felkapott étterem örmény származású tulajdonosa és annak szakácsként is dolgozó testőre volt.

Varga Béla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!